29 de noviembre de 2020 29/11/20

Un taller d’ocupació donarà treball a 30 persones a Ontinyent

Un taller d’ocupació donarà treball a 30 persones a Ontinyent - (foto 1)

    Un Taller d’Ocupació pressupostat en prop de 240.000 euros servirà per donar treball i formar a 30 persones a Ontinyent, al temps que s’adequa l’esplanada de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado per al seu ús com a espai d’oci i realització de concerts. El regidor de Personal, Joan Sanchis, ha destacat que el Govern d’Ontinyent “seguirà lluitant contra l’atur amb totes les eines que tinga al seu abast” i en aquest sentit posava de relleu el treball fet des del consistori per a aconseguir la subvenció màxima que podia donar el SERVEF (220.000 euros). Esta quantitat, afegida a altres 20.000 euros de fons municipals, serviran per millorar l’estat d’aquest punt per tal d’utilitzar-lo com a zona recreativa i d’esplai, a més de pàrking, ús al que actualment es destina.

    En situacions extraordinàries, aquest solar acollirà la celebració de festes populars, fet que condiciona en gran mesura la distribució i el tractament de les diferents superfícies, segons un estudi previ realitzat. Principalment, aquestes limitacions es basen en la necessitat de mantenir la zona pavimentada existent per poder instal·lar un escenari i deixar lliure d'obstacles l'espai central de l'esplanada per així, poder albergar al públic en diferents esdeveniments. Els punts amb els que limita la parcel·la van a ser també objecte de sanejaments ja que actualment els despreniments i la vegetació impròpia de la zona s'acumulen en aquests punts de tancament.

    Joan Sanchis explicava que en estos moments s’està duent a terme el procés de selecció del professorat i l’equip directiu del taller, 6 persones a les quals s’afegiran en setembre 24 alumnes, un total de 8 per a cadascuna de les tres especialitats que s’oferiran: "Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes", "Fàbriques d'obra" i "Gestió i supervisió del muntatge i manteniment de xarxes elèctriques de baixa tensió i enllumenat exterior", als quals es combinarà l’aprenentatge teòric pràctic d'una ocupació amb la realització d'una obra real, en la qual tots els alumnes veuen aplicats els coneixements que han adquirit al temps que cobren un sou pel seu treball.

    El regidor, que recordava que el procés “Ontinyent Participa” ja va replegar sol·licituds ciutadanes de que s’actuara en esta zona, incidia en què “la creació d’ocupació i el foment de l’activitat econòmica continuen sent la principal aposta del Govern d’Ontinyent, i actuacions com aquesta són un important reforç tant en la lluita contra l’atur a través de la formació com en l’adequació d’espais públics amb tot allò de positiu que comporta per a la ciutat”, destacava.

    Subir