19 de noviembre de 2019 19/11/19

La regidoria de Sanitat organitza un taller per atendre la disfagia en el Centre Ocupacional

La regidoria de Sanitat organitza un taller per atendre la disfagia en el Centre Ocupacional - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  La regidoria de Sanitat organitza un taller per atendre la disfagia en el Centre Ocupacional - (foto 2)

  Al voltant de 40 persones assistien ahir al Centre Ocupacional “José Antonio Bodoque” d’Ontinyent al taller que organitzava la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament per formar als familiars dels usuaris i professionals del centre en l’atenció a la disfàgia. El taller, impartit amb la col·laboració del laboratori “Nutricia”, s’orientava a la identificació de casos i a l’adaptació de textures dels aliments, ja que, tal com manifestava la regidora de Sanitat, Matilde Francés, “és molt important atendre degudament un problema que pot provocar seriosos problemes de seguretat en la deglució, desnutrició i deshidratació”.

  La disfagia es defineix com la dificultat per a ingerir aliments, no sent una malaltia, sinó un símptoma d’una malaltia, afecció o circumstància física. Els principals objectius a l'hora de diagnosticar la disfagia són l'eficàcia i la seguretat en la deglució de la persona, evitant situacions que poden derivar en casos d’aspiració (asfixia) amb possibles conseqüències greus. Al taller es donaven recomanacions per als cuidadors a l’hora tant d’elaborar els plats com d’alimentar a les persones afectades.

  Matilde Francés explicava que aquest taller ha estat organitzat en atenció a una demanda realitzada des del propi Centre Ocupacional, des d’on s’ha rebut amb satisfacció la resposta a la seua petició i el funcionament de l’activitat. La regidora de Sanitat avançava que el taller es veurà continuat pròximament amb un segon taller on professionals sanitaris faran una valoració clínica dels potencials casos que es registren entre els usuaris i usuàries del centre “Jose Antonio Bodoque”.

  ocultar
  La regidoria de Sanitat organitza un taller per atendre la disfagia en el Centre Ocupacional
  Subir