25 de mayo de 2020 25/5/20

La Policia Local d’Ontinyent i el SAMU salven la vida a un jove

La Policia Local d’Ontinyent i el SAMU salven la vida a un jove - (foto 1)

    Dos patrulles de la Policia Local d’Ontinyent i l’equip d’una ambulància del SAMU salvaven aquest dilluns la vida d’un jove de 32 anys que havia patit una parada cardio-respiratòria en un establiment de la ciutat. Segons s’ha explicat des de la Policia Local, els fets es produïen a les 12:18 del 6 d’abril, quan es rebia avis del 112 informant que l’encarregat d’una botiga de verdures situada al carrer Pare Fullana havia perdut el coneixement mentre despatxava a la clientela, i es trobava en terra sense respondre.

    A les 12:21 arribaven dos patrulles amb 4 agents de policia, que trobaven a l’home, de 32 anys, tombat lateralment a la part trasera del mostrador, sense respiració ni pols apreciable. Ràpidament es va procedir a realitzar-li la maniobra de reanimació cardio-pulmonar (RCP) demanant de manera urgent la presència del SAMU, que arribava a les 12:29. A partir d’eixe moment la doctora del SAMU va coordinar l’assistència, per la qual els sanitaris intentaven estabilitzar al pacient mentre els agents col·laboraven realitzant la maniobra RCP, sense que el pacient mostrara símptomes de recuperació excepte algun batec després de la descàrrega del desfibrilador.

    Aquest operatiu es va prorrogar durant 1 hora i 31 minuts, durant els quals els 4 agents realitzaven la maniobra RCP rotant cada dos minuts, fins que el cor del pacient va tornar a bategar i recuperar el pols estable. Finalment, la persona va ser pujada a l’ambulància i traslladada a l’Hospital Lluis Alcanyís de Xàtiva, on es troba encara hui a la UCI amb pronòstic reservat, tot i que la família ha confirmat que ha donat símptomes de recuperació.

    Des de la regidoria s’ha felicitat als agents “per la seua participació en un fet d’una importància tal com salvar una vida”, avançant-se des de la prefectura que es proposarà als agents per a algun tipus de reconeixement.

    Subir