elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Una placa al cementiri d’Ontinyent recordarà els 16 valldalbaidins morts al camp nazi de Mauthausen

Una placa al cementiri d’Ontinyent recordarà els 16 valldalbaidins morts al camp nazi de Mauthausen - (foto 1)
  • Ontinyent continua les activitats del cicle “Guerra i Oblit” amb un acte públic i la presentació d’un llibre

MÁS FOTOS
Una placa al cementiri d’Ontinyent recordarà els 16 valldalbaidins morts al camp nazi de Mauthausen - (foto 2)
Una placa al cementiri d’Ontinyent recordarà els 16 valldalbaidins morts al camp nazi de Mauthausen - (foto 3)
Una placa al cementiri d’Ontinyent recordarà els 16 valldalbaidins morts al camp nazi de Mauthausen - (foto 4)
Una placa al cementiri d’Ontinyent recordarà els 16 valldalbaidins morts al camp nazi de Mauthausen - (foto 5)

Una placa commemorativa recordarà des de demà divendres al Cementiri d’Ontinyent als 16 valldalbaidins morts als camps d’extermini nazi de Mauthausen durant la Segona Guerra Mundial. L’acte, que començarà a les 12:00 hores i comptarà amb la presència de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el de La Pobla del Duc, Vicent Gomar; i el de Fontanars dels Alforins, Vicent Ribera, serà un dels punts àlgids dins del cicle “Guerra i Oblit”, organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col•laboració de diverses entitats en record dels veïns de la ciutat i la comarca que foren deportats junt a altres valencians al camp d’extermini nazi de Mauthausen-Gusen.

En total, des del passat 2 d’octubre i fins el 16 de novembre tenen lloc a Ontinyent un total de 18 activitats que inclouen tres exposicions, dues conferències, dues visites guiades, un audiovisual, la projecció de 2 pel•lícules i 8 documentals, així com l’acte d’homenatge de demà dissabte.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “en un moment de crisi, al qual reapareixen discursos i comportaments totalitaris, és important que aquells que creem en la democràcia no oblidar la història per que no es torne a repetir”. En aquest sentit assenyalava que “demà divendres continuarem el cicle Guerra i Oblit amb aquest homenatge a tots els ontinyentins, valldalbaidins i valencians que lluitaren al seu dia per un sistema democràtic, pels drets i les llibertats, el que els va costar en un primer moment l’exili a França, i després al camp d’extermini de Mauthausen, on van morir la majoria”, explicava.

El següent dels actes del cicle “Guerra i Oblit” serà dissabte 2 de novembre a les 18:00 hores, amb la Presentació del llibre “República i guerra. Els papers inèdits de la revolució”, de Josep Gandia i Calabuig, al local de l’Associació de Veïns del Llombo.

Subir