elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més de 200 persones a la presentació del projecte d’ANIMA

Més de 200 persones a la presentació del projecte d’ANIMA

    El passat divendres 4 de juliol ANIMA Associació Càncer Ontinyent va presentar el seu projecte al saló d’actes del Centre Cultural Caixa Ontinyent en un acte on la música, la poesia i les paraules dels fundadors van saber transmetre, amb sentiments d’ànim i esperança, el que ja és ANIMA.

    Un acte que va comptar amb més de 200 persones, entre elles l’Alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez (que va encetar l’acte amb unes boniques paraules) i altres membres de la corporació, alcaldes d’altres poblacions veïnes, membres d’associacions d’Ontinyent i una bona representació de la població que donava compte de que aquesta malaltia interessa a gent de totes les edats i condicions.

    Com que la malaltia del càncer, com be avalen les investigacions científiques, té un origen multifactorial, ANIMA havia d’estar organitzada d’una forma multidisciplinària i això és el que es va explicar als assistents per tal que entengueren el funcionament de l’associació.

    D’aquesta manera tot comença quan un malalt o familiar acudeix a ANIMA buscant ajuda i un recolzament emocional que li ajude a encaixar el colp que suposa el diagnòstic de la malaltia. Ahí apareix la figura de l’acollidor, que va explicar Emi Fons, i que suposa un primer contacte amb l’associació mitjançant una persona que ha superat la malaltia i que suposa un exemple a seguir que obri les portes a l’esperança.

    Després Montse Garcia, psicòloga i responsable de l’àrea psico-social va explicar com s’ajudarà al malalt dins del seu context personal, familiar, amb amics o companys de feina, és a dir, com ajudar a fer front als sentiments de por o angoixa que sent el malalt o els que l’envolten.

    Cristina Tortosa, cap de l’àrea de voluntariat, va animar als assistents a formar part de la xarxa de voluntaris d’ANIMA ajudant en el que cadascú puga per a fer un poc més fàcil el dia a dia del malalt o dels seus familiars.

    A continuació, Mariola Penadés, professional de l’àmbit sanitari va explicar el funcionament de l’àrea mèdic-sanitària, que és principalment treballar en la prevenció, explicar de una forma divulgativa què significa la paraula càncer, com actúa la quimioteràpia o la radioteràpia, etc. D’aquesta manera s’intentaràn resoldre els dubtes que generen els tecnicismes que soles utilitzar els metges.

    Jose Nadal va fer lo propi com a responsable de l’àrea de nutrició i plantes medicinals destacant la importància d’adquirir bons hàbits d’alimentació tant a nivell preventiu com durant la malaltia. A més es va ressaltar la importància de les plantes medicinals tant com a complement als tractaments mèdics com per a pal•liar els efectes secundaris que solen tenir aquests.

    Respecte a les teràpies complementaries Santi Sais va destacar que suposen una ajuda per a que el cos i la ment estiguen en equilibri millorant el benestar de una forma complementaria als tractament mèdics.

    Per últim l’advocada Laura Sanchis va explicar l’ajuda que es prestarà des de l’àrea socio-jurídica: com sol•licitar una invalidesa, una pre-jubilació, o altres situacions jurídiques que afecten al malalt.

    Vi d’honor
    Després de l’acte i com a agraïment als assistents, ANIMA va oferir un vi d’honor que va tenir lloc gràcies a la col•laboració de Bodegues Celler del Roure, Bodegues Belda, Cooperativa d’Ontinyent i Bamboo.

    ANIMA estrena web
    Fins ara l’única via de comunicació d’ANIMA era el Facebook (Anima Assoc Ontinyent), però des de la setmana passada l’associació ja compta amb una web on s’explica tota la informació (www.animaontinyent.org) així com telèfon (622 330 665) i correu electrònic (info@animaontinyent.org)

    Subir