elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Parcs i Jardins substitueix els xops de la corba del Salvador davant el seu risc de caiguda

Parcs i Jardins substitueix els xops de la corba del Salvador davant el seu risc de caiguda
  MÁS FOTOS
  Parcs i Jardins substitueix els xops de la corba del Salvador davant el seu risc de caiguda - (foto 2)
  Parcs i Jardins substitueix els xops de la corba del Salvador davant el seu risc de caiguda - (foto 3)
  Parcs i Jardins substitueix els xops de la corba del Salvador davant el seu risc de caiguda - (foto 4)

  L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Parcs i Jardins, substituïrà esta setmana els xops del jardí de la corba del Salvador, a l’accés nord a la ciutat, per exemplars de pins pinyoner. Els tècnics municipals han elaborat un informe en base a una inspecció, on es constata que els 16 xops de l’espècie “populusxcanadensis” presentaven defectes importants al tronc i branques, amb esquerdes importants en els punts d’inserció de les branques primàries així com en la unió dels troncs, havent fins i tot algunes podridures.

  El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, explicava que “en 2015 vam fer un descopat important sobre els xops per a disminuir els pes de les branques, però així i tot el perill de caigua de branques de grans dimensions encara és patent. Tenint en compte l’envergadura dels arbres, els informes tècnics ens parlen d’una probabilitat alta de fallida i recomanen substituir estos exemplars per altres, més tenint en compte que estan dins d’una zona ajardinada transitada i prop de vivendes”. En concret, els xops seran substituïts per pins pinyoners, “una espècie més segura, també avalada pels tècnics, que a més dotarà d’una nova estètica a aquest espai, i més quan els exemplars vagen augmentant el seu tamany”, assenyalava.

  La plantació dels pins es farà en una ubicació diferent, junt a la vorera perimetral paral·lela a la carretera, ja que l’espai a l’emplaçament actual dels xops és reduït, amb xiprers de port gran a menys de 4 metres, amb el que a més s’evita destoconar i arrencar les arrels dels xops, el que produiria una gran destrossa al jardí i a la xarxa de rec.

  El mateix informe recomana fer un seguiment especial d’una de les oliveres ubicades en aquest mateix espai, que presenta cavitats grans en algunes branques primàries. Per altra banda, també s’ha constatat risc de caiguda en 4 exemplars més de xop al parc de Pere IV, (en aquest cas de l’espècie populus nigra) que està previst substituir a les properes setmanes per arbrat d’altres espècies.

  Subir