elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més de 200 ontinyentins participen a una multitudinària protesta contra el copagament davant el Palau de la Generalitat

Més de 200 ontinyentins participen a una multitudinària protesta contra el copagament davant el Palau de la Generalitat - (foto 1)
  • L’Alcalde d’Ontinyent i els regidors de Sanitat i Política Social recolzen amb la seua presència les reivindicacions dels usuaris dels centres de discapacitats de la ciutat

  • Jorge Rodríguez alerta que retallades com aquesta “aboquen a la destrucció de l’estat de benestar” i recorda que per fer front a la crisi “hi ha altres alternatives”

Més de 200 persones procedents d’Ontinyent han participa aquest matí a la multitudinària protesta realitzada davant el Palau de la Generalitat contra el copagament dels serveis residencials per a discapacitats que vol imposar el Consell que presideix Alberto Fabra. L’acte, convocat per més de 10 col·lectius socials del camp de la dependència i atenció al discapacitat, ha reunit a la Plaça de Manises milers de persones procedents de tot el territori valencià.

Entre ells han estat l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors de Sanitat (Virtudes González) i Política Social (Manuel Ruiz), que han vollgut estar al costat dels familiars i usuaris dels centres de discapacitats de la ciutat, els tallers ocupacionals, representants del CRIS, Creu Roja, les associacions d’Ames de Casa, Fibromiàlgia, AMO o UDP, a més de veïns a títol particular que han acudit en tres autobusos a un acte convocat baix el lema “En benestar social, per dret, ni copagaments ni retallades”.

L'Alcalde d'Ontinyent i els regidors han volgut sumar-se a unes protestes que, segons deia Jorge Rodríguez, “per damunt de tot, són un crit per la dignitat dels depenents i les seues famílies”, una dignitat “que el president Fabra i el seu govern estan xafant per haver balafiat els diners de tots”. Jorge Rodríguez alertava que mesures com aquesta “aboquen a la destrucció de l’estat del benestar”, recordant que perquè per fer front a l’actual situació econòmica “hi ha alternatives, com estem demostrant a la ciutat, perquè aquesta maleïda crisi no deuen de pagar-la els qui res feren per crear-la”, destacava.

En la concentració al Palau de la Generalitat i la Diputació de València s'han corejat crítiques i càntics contra les retallades que s'estan aplicant per part de les administracions governades pel Partit Popular. Després, la concentració s'ha traslladat a la Plaça de la Verge, on han continuat les protestes, a les quals s'han sumat treballadors de Canal 9. En termes econòmics, la decisió del Govern Valencià del PP es tradueix en pagaments de fins a 600 euros per discapacitat i centre de dia. La mesura podria afectar a més de 600 persones a La Vall d’Albaida, moltes de les quals presentaren el passat 10 de gener recursos d’alçada contra el copagament.

 

Subir