elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent ultima el dispositiu especial per al “Bou de les Penyes” de dissabte

Ontinyent ultima el dispositiu especial per al “Bou de les Penyes” de dissabte

    L’Ajuntament d’Ontinyent està ultimant els preparatius per afavorir que la festa del “Bou en de les Penyes”, que tindrà lloc aquest dissabte 23 d’abril puga transcórrer amb normalitat i sense incidents. D’aquesta manera, els regidors de Serveis Municipals i Seguretat, Manuel Cuesta i Tudi Guillem, han coordinat una reunió preparatòria del dispositiu especial municipal que es disposarà per a esta festa. A l’encontre van assistir junt als regidors representants de la Policia Local, Protecció Civil, representants de les empreses adjudicatàries dels serveis de neteja viària i recollida de fem, l’empresa responsable del montatge de les barreres, de les ambulàncies, tècnics municipals i els presidents de les Associacions Pont Vell i Bou i Corda, organitzadores de la festa.

    Tot i que la normativa vigent estableix que les barreres no són necessàries per a una festivitat d’aquest tipus, la regidoria de Serveis Municipals col·locarà més d’una dotzena d’aquestes. El circuit serà el mateix que en l’edició de l’any passat del “Bou de les Penyes”, pels carrers Camí dels Carros, Cantereria, Roses, Plaça de Baix i Plaça Major. El reformat espai de Tortosa i Delgado està acabant d’acondicionar-se per poder acollir les carpes disposades pels hostelers de l’associació AHVAL.

    La regidora de Seguretat, Tudi Guillem, ha recordat a la ciutadania la importància de complir amb les normes de seguretat, que inclouen aspectes com la prohibició de participar de la festa baix els efectes de l’alcohol o altres substàncies tòxiques, o sense haver complit els 16 anys. La regidora ha posat de relleu que “la festa del bou a Ontinyent és respectuosa amb els animals, i per això aquells que els maltracten de qualsevol manera també podran ser expulsats del recinte”. Tant Manuel Cuesta com Tudi Guillem han destacat com a “fonamental” la col·laboració ciutadana per mantenir neta la via pública i gaudir de les festes sense incidències.

    Subir