elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent traslladarà el Punt d’Encontre Familiar a la Plaça Major atenent a les peticions dels usuaris

Ontinyent traslladarà el Punt d’Encontre Familiar a la Plaça Major atenent a les peticions dels usuaris
  • El servei seguirà estant adjunt a la Policía Local per mantenir les millors condicions de seguretat posibles

L’Ajuntament d’Ontinyent traslladarà el Punt d’Encontre Familiar a la Plaça Major de la ciutat, en resposta a les peticions dels usuaris d’aquest servei. Aquest canvi es durà a terme aprofitant el trasllat de la prefectura de la Policia Local a l’edifici que actualment ocupa Correus a esta plaça, un canvi que es realitza per tal d’evitar pagar durant els propers quatre anys un total de 732.409 euros contemplats al contracte de lloguer amb opció a compra aprovat per l’anterior corporació.

El servei del Punt d’Encontre Familiar, la continuïtat del qual es va determinar al conveni signat el passat mes d’octubre per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, és un servei gestionat per Creu Roja i oferit a instal•lacions municipals on s’afavoreix el dret dels menors a trobar-se amb els progenitors o altres familiars després de la ruptura o separació de la parella, i garanteix la seguretat dels menors en estes relacions.

El Punt d’Encontre Familiar d’Ontinyent, que en principi es prestava en un espai independent de la Policía Local, va ser traslladat a la Prefectura atenent una de les peticions de la Fundació Favide, anterior gestor d’aquest servei, que demanava més seguretat per evitar problemes entre els familiars a l’hora de deixar els xiquets. Malgrat aquest avantatge, el fet d’haver de desplaçar-se al polígon suposava un inconvenient per als usuaris, que van expresar a l’Ajuntament el seu desig de que el servei tornara al casc urbà. En aquest sentit, el Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, recordava que “aprofitant el trasllat de la Policia Local a la Plaça Major, mantindrem aparellat aquest servei al del Punt d’Encontre Familiar, donant així compliment al compromís que es va adquirir amb els usuaris de que així s’anava a fer, però sense descuidar la conveniencia de mantenir les millors condicions de seguretat posible, i ratificant l’interès de l’Ajuntament per donar continuitat al servei”, destacava.

El Punt d’Encontre Familiar d’Ontinyent atén actualment al voltant de 50 menors, rep expedients no sols del partit judicial d’Ontinyent, sinó també de Xàtiva, i pot prestar servei a casos d’altres zones com ara Gandia o Alzira, de ser necessari. Al nou espai que es disposarà a l’edifici de Correus de la Plaça Major s’habilitarà una sala d’esplai per als xiquets i xiquetes i una segona sala d’atenció als usuaris i d’ús per part dels diversos professionals que participen de la prestació del servei.

Subir