22 de febrero de 2020 22/2/20

Ontinyent tramita amb UNICEF adherir-se al programa “Ciutat Amiga de la Infància”

Ontinyent tramita amb UNICEF adherir-se al programa “Ciutat Amiga de la Infància” - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Ontinyent està tramitant amb UNICEF adherir-se al programa “Ciutat Amiga de la Infància”, que reconeix el treball dels ajuntaments en defensa dels drets dels infants, amb accions com plans d’infància, el foment de la participació infantil o l’impuls a polítiques en benefici dels menuts.

  El regidor coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, explicava que “Ontinyent és una ciutat que pensa en la infància, és una ciutat que pensa en el futur de tots. En ella vol que els xiquets siguen agents actius, opinen sobre el que els afecta i les seues veus siguen tingudes en compte”.

  D’aquesta manera, l'Ajuntament desplegarà en col·laboració amb l'organisme internacional polítiques locals a favor de la infància i l'adolescència. Peris explicava que formar part del programa “compromet el Govern local i al Comité Espanyol d'UNICEF a establir un protocol de comunicació i col·laboració per a treballar junts i que el municipi puga obtindre el segell de reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància (CAI)”.

  Entre les condicions per formar part del programa CAI (Ciutat Amiga de la Infància) es troba el foment de la participació infantil en els espais reservats a tal efecte, donar suport a la creació de plans d'infància municipals, impulsar polítiques en benefici dels menuts o promoure el treball en xarxa entre els membres de la iniciativa. Els criteris bàsics que es requerixen per obtenir esta distinció són l'aplicació i difusió de la Convenció sobre els Drets del Xiquet; desplegament de polítiques sectorials, integrals transversals i contínues; participació infantil i adolescent; aliances locals a favor de la infància i l'adolescència; i col·laboració estable entre el Govern municipal i el Comité Espanyol d'UNICEF.

  Al marc dels tràmits que s’estan efectuant, Jaime Peris es reunirà en breu amb Marlene Perkins, Responsable de Polítiques d'Infància d'UNICEF Comunitat Valenciana per conèixer mes detalladament el contingut d'este programa i la metodologia de treball.

  Subir