elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent tanca la festa del bou en corda amb menors incidències dels últims anys

Ontinyent tanca la festa del bou en corda amb menors incidències dels últims anys

  Els actes del “Bou en corda” d’Ontinyent es tancaven ahir amb un balanç positiu quant a nombre de participants entre els tres dies, prop de 40.000, com a incidències enregistrades en el transcurs d’esta festa popular: segons s’ha confirmat des de la Policia Local, s’han produït 32 atencions sanitàries lleus per incidències en els actes taurins, totes elles per lesions produïdes per caigudes o xocs entre els participants fugint del bou, ateses al mateix hospital de campanya dispost al casc urbà. Especialment destacable és que sols s’ha produït un trasllat a l’hospital, per lesions en un dit a un dels corredors.

  Tenint en compte que es va comptar amb 6 bous i un jònec, que van recórrer els carrers del barri de La Vila durant un acumulat de més de 7 hores, i que es va comptar amb la participació estimada de 40.000 persones entre tots els actes, el balanç que feia la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, “només pot ser positiva, ja que les advertències realitzades a la ciutadania al voltant de les precaucions a prendre han estat escoltades i a hores d’ara podem parlar d’una edició del bou en corda sense incidents greus”.

  Cal destacar que la majoria de les atencions es van produir ahir diumenge (18), dissabte van haver 12 i divendres, el dia de l’embolà, només 2. Guillem ha agraït el treball de la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja “i en conjunt de tots aquells i aquelles que han vetllat perquè les festes del bou en corda s’hagen desenvolupat amb total normalitat”, destacava. Tot i l’intens cap de setmana de festa, i els milers de persones que hi han participat, des de la regidoria de Serveis Municipals que coordina Manuel Cuesta s’ha dispost un servei especial de neteja per tal que els carrers per on ha transcorregut la festa estigueren perfectament nets en el matí de hui dilluns.

  Els multitudinaris festejos del “bou en corda”, amb més de 350 anys d’història estan inclosos en el programa de les festes patronals en honor de la Puríssima Concepció. Des de l’'Associació de Festes de la Purísima, el seu President, Salvador Pastor, ha fet un balanç positiu del cap de setmana, destacant l’alt grau de coordinació assolit amb l’ajuntament en l’organització d'un dispositiu que ha comptat amb més d'un centenar de persones entre voluntaris, Protecció Civil, Creu Roja i agents de la Policia Local. Pastor destacava així mateix l’elevada afluència de públic a l’acte de l’Ofrena Floral a la Patrona d’ahir diumenge, al qual s’incloïa el tradicional “Cant dels Angelets”, i les bones condicions climatològiques viscudes durant el cap de setmana.

  Les festes en honor a la Purísima es reprenien hui dilluns amb la visita dels Angelets a les residències de majors, la Retreta a la Purísima, la presentació de la nova figura de la Tortuga d’Ontinyent, la desfilada dels Gegants i Cabets i una Dansà a la Plaça Major. Demà es viurà el dia de la Patrona, tenint lloc al llarg del dia nombrosos actes religiosos que tindran com a epicentre la solemne processó que anirà precedida a les 17:30 dels Gegants i Cabets i els Balls Procesionals.

  Subir