31 de octubre de 2020 31/10/20

Ontinyent solta 50.000 insectes beneficiosos per combatre les plagues sense elements químics

Ontinyent solta 50.000 insectes beneficiosos per combatre les plagues sense elements químics - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Ontinyent solta 50.000 insectes beneficiosos per combatre les plagues sense elements químics - (foto 2)

  El Govern d’Ontinyent, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, està portant a terme una actuació de control biològic de plagues que permet no haver d’utilitzar productes químics per protegir les plantes. En concret, està procedint-se a la solta de 50.000 exemplars de 4 espècies depredadores, que en alguns casos poden devorar fins a 100 pugons al dia, controlant les plagues en poc de temps.

  El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, explicava que “es tracta d’un sistema que ens permet evitar tractaments amb productes químics, amb la tranquil·litat que això dona en llocs on habitualment juguen els xiquets i xiquetes, com són els parcs públics i els col·legis. A més, apostar per aquest tipus de sistema de lluita contra les plagues és contribuir a la reducció de l’ús dels productes químics al nostre medi ambient”. En concret, la solta, que es feia l’any passat a tots els col·legis i part dels parcs, s’esten ara a la totalitat dels parcs i jardins, mantenint-se als col·legis.

  L’actuació forma part de la nova contracta de l'empresa concessionària del manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, des d’on el tècnic Joan Bas explicava que “la primavera ha tingut unes característiques determinades que han fet que no proliferaren massa els pugons, però d’haver estat necessari disposàvem d’insectes per fer una nova solta amb 25.000 més”. Els insectes en qüestió es mengen als que provoquen les plagues, un procés natural, segur i molt efectiu, ja que de fet, la pervivència dels insectes depredadors es perllonga durant més d’un any.

  Subir