26 de febrero de 2020 26/2/20

Ontinyent s'adhereix a la Xarxa de Municipis per la posada en valor de la Memòria Històrica

Ontinyent s'adhereix a la Xarxa de Municipis per la posada en valor de la Memòria Històrica - (foto 1)
  • La ciutat s’integra a una entitat impulsada per la FVMP de la que formen part 40 localitats valencianes

L’Ajuntament d’Ontinyent s'ha adherit a la Xarxa de Municipis per la posada en valor de la Memòria Històrica. Es tracta d’una entitat impulsada des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) de la que formen part 40 localitats valencianes. La mateixa pretén ser un fòrum de debat, anàlisi, intercanvi d'experiències i consulta de la problemàtica de les iniciatives municipals de recuperació de la memòria històrica i la seua posada en valor.

El regidor coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, destacava que “recuperar la memòria històrica és contribuir al desenvolupament de la cultura de la pau, la convivència i la democràcia, perquè qui no coneix la seua història està condemnat a repetir les seues errades”, assenyalava.

Peris recordava que des de 2015 Ontinyent compta amb una Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d'Ontinyent, “creada com una eina per a la divulgació i el coneixement d'aquestos dramàtics esdeveniments de la nostra història”. La comissió de Memòria Democràtica-Històrica d'Ontinyent està presidida pel propi Jaime Peris, amb Vicent Revert com a secretari, i composada pels tècnics municipals de la matèria, el cronista oficial, així com un grup local d'historiadors i investigadors.

El seu principal objectiu és la recuperació de la memòria de totes les ontinyentines i ontinyentins que varen perdre la vida, varen patir presó, deportació i/o exili, confiscació dels seus bens, treballs forçats, o internament en camps de concentració dintre o fora d’Espanya per motius polítics, ideològics, religiosos o de qualsevol altra índole, durant la Guerra Civil i el Franquisme. A més, la Comissió pretén constituir un fons documental corresponent al període històric considerat.

El també president de la comissió s’ha posat en contacte amb la Diputada Provincial responsable de la Memòria Històrica, Rosa Pérez, així com amb la Direcció General de Reformes Democràtiques de la Generalitat Valenciana, als efectes de sol·licitar informació sobre ajudes econòmiques destinades a projectes i iniciatives que sorgisquen des de la Comissió per a la Recuperació de la Memòria Democràtica d'Ontinyent amb l’objectiu d’afavorir la convivència democràtica i promoure el desenvolupament de drets i llibertats fonamentals.

Subir