21 de noviembre de 2019 21/11/19

Ontinyent s’adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables

Ontinyent s’adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Ontinyent està tramitant la seua adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, una entitat impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri de Sanitat, per tal de promoure la salut d’acord a les directrius de la OMS. L’adhesió a aquesta entitat, de la que formen part més de 160 municipis de tota Espanya, facilita l’accés a ajudes per a programes que perseguisquen fomentar un estil de vida saludable entre la ciutadania i que estiguen d’acord a les directrius de la OMS.

  La regidora coordinadora de l’àrea de Política per a les Persones, Sayo Gandía, i la regidora de Sanitat, Matilde Francés, han coincidit en destacar “la necessitat de fomentar una major educació social en un estil de vida saludable en tots els trams d’edat, des de ben menuts fins a la tercera edat. L’ajuntament ve impulsant diferents accions en esta línia, i afegir-se a aquesta xarxa suposa un nou pas endavant en el treball per afavorir el benestar de les persones”, manifestaven.

  Entre les últimes accions que l’Ajuntament ha impulsat en esta línia, s’inclouen l’augment del nombre d’activitats com el ioga, la gimnàstica passiva o la hidroteràpia en els centres de majors per propiciar un envelliment actiu i saludable; el foment de les activitats culturals de carrer facilitant l’accés de gent de totes les edats a les mateixes; l’organització de xerrades informatives o la realització de programes a les escoles que recorden als més menuts la importància de seguir una dieta equilibrada. A més a més, està treballant-se en noves accions del foment de l’activitat física i també altres per a la reducció del consum de tabac, a través del projecte “Ontinyent sense fum” que es posarà en marxa en octubre.

  L’adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables permet també tenir una major intercomunicació amb altres ciutats per intercanviar experiències i promoure l'acció comuna en la protecció de la salut; comptar amb assessorament i assistència en matèria de salut; així com amb recolzament per desenvolupar models operatius de promoció i protecció de la salut en la comunitat, afavorint així l’elaboració d’anàlisi de situació de cada municipi i dels seus plans de salut per a les ciutats.

  ocultar
  Ontinyent s’adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables
  Subir