elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent regula i potencia l'ús de la bicicleta al nucli urbà amb una nova ordenança

Ontinyent regula i potencia l'ús de la bicicleta al nucli urbà amb una nova ordenança
  • La regidoria de sostenibilitat subvencionarà el 50% del cost de kits per convertir les bicicletes ordinàries en elèctriques

  • Fran Quesada destaca que les mesures pretenen "fer d'Ontinyent una ciutat més amable, sostenible i segura"

MÁS FOTOS
Ontinyent regula i potencia l'ús de la bicicleta al nucli urbà amb una nova ordenança - (foto 2)

Ontinyent potenciarà l'ús de la bicicleta al nucli urbà amb una nova ordenança municipal que regularà la mobilitat no motoritzada i una línia de subvencions a la transformació de les bicicletes ordinàries en elèctriques. Amb aquestes mesures "volem convertir Ontinyent en una ciutat més amable, sostenible i segura", destacava el regidor de Sostenibilitat, Fran Quesada, qui explicava que en el ple municipal d'aquest mes està previst aprovar la nova normativa municipal que regula com han de circular les bicicletes, els patins, monopatins i aparells similars.

L'ordenança, explicava Quesada, té dues funcions: "propiciar i incrementar l'ús de bicicleta a la ciutat i pacificar la circulació motoritzada". D'una manera més detallada, la norma recull que les bicis podran circular per carrers de vianants en els dos sentits, també es podrà circular per voreres que tinguin un mínim de 3 metres d'amplada i es podrà crear un registre de bicicletes que permetrà el control de les mateixes.

Pel que fa als monopatins, no podran circular per la calçada i preferentment faran servir les zones establertes per al seu ús esportiu; podran transitar per les zones de vianants, però els vianants sempre tindran prioritat. Tampoc podran circular, saltar o fer qualsevol maniobra sobre el mobiliari urbà, baranes o escales. Pel que fa als vehicles motoritzats, hauran d'extremar la precaució quan circulen per vials que creuen o van paral·lels als recorreguts de camins escolars segurs d'Ontinyent, en horari d'entrada o eixida de classe, perquè la velocitat màxima ha de ser a aquesta hora de 20 Km/h.

Pel que fa a les subvencions, el regidor explicava que la idea és subvencionar el 50% d'uns kits que permeten transformar una bicicleta ordinària en elèctrica, kits que tenen un valor al mercat d'uns 400 euros, dels que l'Ajuntament aportaria la meitat del cost, potenciant que aquestes adquisicions es realitzen a Ontinyent, per potenciar així el comerç local. Fran Quesada explicava que "és cert que l'orografia de la ciutat en determinades zones dificulta l'ús de la bicicleta, però pensem que és important afavorir la utilització d'un mitjà de transport sostenible com aquest, i per això anem a propiciar el seu ús tant amb la nova ordenança com amb aquesta línia de subvencions que sortirà pròximament", anunciava el regidor.

Subir