elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent recaptarà fons per afavorir l’accés a l’educació als escolars del sud-est de Malí

Ontinyent recaptarà fons per afavorir l’accés a l’educació als escolars del sud-est de Malí  - (foto 1)
  • L’Ajuntament col·labora amb el concert solidari que duran a terme més de 100 alumnes del Conservatori a benefici de l’ONG “Jóvenes y desarrollo”

  • Pepe Pla destaca que l’actuació al Teatre Echegaray “mostrarà de què son capaços els xiquets quan estan en l’entorn adequat”

MÁS FOTOS
Ontinyent recaptarà fons per afavorir l’accés a l’educació als escolars del sud-est de Malí  - (foto 2)

Més de 100 alumnes dels 6 cursos del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent participaran la propera setmana a un concert solidari que recaptarà fons per afavorir l’accés a l’educació als escolars del sud-est de Malí, al continent africà. Es tracta d’una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i a la qual s’han implicat també els Càrrecs de Moros i Cristians 2013, Caixa Ontinyent i l’empresa Sanganxa, que tindrà lloc divendres 17 de maig a partir de les 20:00 hores al Teatre Echegaray.

El Regidor d’Educació, Pepe Pla, explicava que aquest concert “serà una mostra d’allò que son capaços de fer els xiquets i xiquetes quan estan en l’entorn adequat i tenen accés a l’educació, un dret universal que hem d’ajudar a que siga efectiu en tot el món en la mesura de les nostres possibilitats”, explicava.

Des de l’ONG “Jóvenes y Desarrollo”, el delegat a Ontinyent, José Luis Azorín, explicava que el concert “Pel dret a l’Educació Universal a tot el món” recaptarà fons per a afavorir l'accés a l'educació secundària al poble de Touba i per comunitats rurals dels seus voltants, reforçant les infrastructures escolars i construint un complex escolar que inclou un internat per a joves de pobles molt allunyats. “Els xiquets han de caminar molts quilòmetres per anar a escola, els recursos són limitats i l’educació està en un segon plànol, és una dinàmica que volem canviar”, assenyalava Azorín.

El Director del Conservatori, Josep Manel García, explicava per la seua banda que al programa participaran tant la banda com el cor del conservatori. En primer lloc actuaran conjuntament els alumnes de primer a tercer curs de banda, posteriorment l’aula del cor, i finalment els cursos de quart a sisè de banda, tots amb un programa divers i variat, que tractarà de mostrar tot allò que han després els i les alumnes al llarg de l’any acadèmic.

García destacava que el Conservatori “té, com a institució pública, vocació de servir i treballar perquè el món siga un lloc millor. Ser solidaris és estar al costat d’aquells que ho necessiten, i per arribar a ells hem connectat amb l’Ajuntament i amb ONGs com “Jóvenes y Desarrollo”, fent esforços entre tots perquè estos xiquets puguen tenir esperança en el futur i un futur amb esperança”, destacava. Les entrades per al concert solidari “Pel dret a l’Educació Universal a tot el món” ja estan a la venda tant de manera anticipada com en forma de fila zero al preu de 5 euros, al Conservatori Professional de Música d’Ontinyent.

Subir