elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent projecta la instal·lació de 80 pannells fotovoltàics d’autoconsum al CIM de Sant Rafel

Ontinyent projecta la instal·lació de 80 pannells fotovoltàics d’autoconsum al CIM de Sant Rafel
  • L’ajuntament sol·licita una subvenció a l’IVACE per comptar amb un equipament que permetria estalviar prop de 5.000 euros anuals i reduir un 52% el consum extern

L’Ajuntament d'Ontinyent, a través de la regidoria de Sostenibilitat, ha projectat la instal·lació de 80 pannells fotovoltàics d’autoconsum al Centre Integral de Majors del barri de Sant Rafel, dins la línia que ve duent-se a terme de foment de l’autoconsum i autoproducció energètica. A tal efecte, s'ha demanat una subvenció a l'IVACE per sufragar part del cost d’uns equipaments que permetrien estalviar prop de 5.000 euros anuals i reduir un 52% el consum extern.

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que dotar esta instal·lació municipal d’aquest equipament "suposarà un pas mes en la nostra aposta per les energies netes, una aposta que és rendible tant a nivell mediambiental com econòmic, i que estem promovent també entre els particulars a través de l’Oficina Verda. Amb accions com aquestes no sols podem ajudar reduir les emissions de gassos d’efecte hivernacle, sinó també protegir-nos de la pujada de la factura de la llum", assenyalava.

Segons s’exposa a un informe tècnic del Departament de Medi Ambient, la instal·lació dels 80 pannells fotovoltàics de 370 Watts, ocuparia una superfície de 192 m2 en la coberta del CIM, distribuïts de manera que fora possible la instal·lació de més pannells en el futur, al cas de voler passar a la modalitat d’autoconsum col·lectiu. Segons aquest informe, l'equipament dels pannells permetria cobrir un 51’73% del consum del centre en el seu funcionament normal, que és de 71.195 kw/any, suposant un estalvi de 4.776’81 euros anuals. La inversió estimada, de 39.055’2 euros més IVA, seria rentabilitzada al període de 8 anys.

Sayo Gandia recordava que per a reduir el cost de la facturació del subministrament elèctric o de gas a través de l’autoconsum individual o col·lectiu, l’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania tota la informació necessària a través de l’Oficina d’Economia Verda, ubicada al Mercat Municipal, per a fer ús de la qual cal concertar cita prèvia al telèfon 697854465.

Subir