5 de marzo de 2021 5/3/21

Ontinyent programa 22 activitats culturals a l'aire lliure en juliol amb "Cultura de Barri"

Ontinyent programa 22 activitats culturals a l'aire lliure en juliol amb "Cultura de Barri" - (foto 1)
  • Els diferents barris acolliran activitats gratuïtes de música, teatre, dansa, cinema, activitats infantils, tradicions i concerts

  • Sayo Gandia i Àlex Borrell destaquen l'aposta de l'Ajuntament i les associacions locals per ser una volta més pol d'atracció cultural per veïns i visitants

La ciutat d'Ontinyent acollirà fins a 22 activitats culturals a l'aire lliure en juliol dins la programació de  "Cultura de Barri", la proposta de l'Ajuntament d'Ontinyent per a portar la cultura als carrers de tots els barris amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals. La regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandía, i el regidor de Cultura, Àlex Borrell, presentaven hui esta intensa programació acompanyat per representants d'algunes d'estes entitats, Sergio Pomar, de l'Agrupació Musical d'Ontinyent, que aporta els 5 concerts del seu "Estiu Musical" a la programació, i Pepe Ferre en representació de l'Associació Veïnal de Sant Josep, entitat que organitzarà un any més les sessions de "Cinema a la Fresca" al pati del col·legi Vicent Gironés.

Gandia i Borrell coincidien en destacar l'aposta de l'Ajuntament i les associacions locals "per ser una volta més pol d'atracció cultural per veïns i visitants". Sayo Gandia explicava que "al llarg de l'any l'Ajuntament organitza activitats culturals als barris, com Ontinyent Il·lusiona o el Festival de Circ i Teatre, però Cultura de Barri té un plantejament diferent perquè són les pròpies associacions les protagonistes, al marc d'un únic programa que ens permet coordinar l'oferta cultural per a que totes i tots puguen assistir a les múltiples activitats que s'organitzen a tots els barris".

Àlex Borrell destacava la varietat d'una programació "que acostarà la cultura de manera accessible i gratuïta a tothom, amb novetats com el festival de rap del que donarem detalls pròximament", avançava. Borrell tenia paraules d'agraïment per a les associacions, "que, comptant amb el suport de l'Ajuntament a través de les subvencions que se'ls atorguen, fan un gran treball organitzant activitats diverses i atractives".

Un dels plats forts seran les 5 actuacions de l'Estiu Musical que organtiza l'Agrupació Musical d'Ontinyent amb el patrocini de l'Ajuntament. Sergio Pomar explicava que aquest cicle de concerts inclourà un concert d'acordions a la Plaça de la Coronació el dia 6 a les 23:00h; un concert de bandes seniors amb l'Agrupació Musical Ontinyent i la de Sedaví el dia 7 a les 20:00 al Parc Pere IV; altre de la Intokables Big Band el dia 13 a la Plaça de la Concepció a les 23:00; un de la Banda Jove de l'Agrupació amb Dani Miquel al Parc Vicent Andrés Estellés el dia 20 a les 20:00; i un concert de la Banda de l'Agrupació amb ballarines de Masters el dia 27 a les 23:30 a la Plaça Major.

Des de l'Associació Veïnal de Sant Josep, Pepe Ferre explicava que es reprendrà la programació de "Cinema a la Fresca" amb projeccions d'animació, aventures i una en valencià al pati del col·legi Vicent Gironés, sempre a les 22:00h. En concret, el dia 5 es projectarà Tadeo Jones II; el dia 12 "Wonder"; el dia 19 "Estiu 1993"; i el dia 26 "Thi Mai, Rumbo a Vietnam".

També tenen un important pes a la programació les actuacions i activitats impulsades per Ad Libitum. Una d'elles serà el X festival "Ontijazz" a la Plaça de la Concepció amb concerts els dies 19 (Miquel Asensio Quartet a les 23:00h) i 26 (4 Snack Time" a les 22:00); però també els concerts de les Colònies Musicals: el dia 19 amb el solista internacional Rubén Simeó (Plaça de Sant Domingo, 20:30), el 26 amb l'Orquestra de Cordes (Plaça de Festers, 20:30); el 27 amb dues actuacions, a les 20:30 amb una audició de Suzuki de violí i piano al Palau de la Vila, i a les 22:30 amb els alumnes i professors de les colònies al Teatre Echegaray, que també participaran el 28 del concert de l'Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent que tindrà lloc a les 20:30 al Teatre Echegaray.

La programació es completa amb el concert del grup "El Raval" a la Casa de Cultura de Sant Rafel (dia 1 a les 12:00); el I Festival de Rap "Festocho" amb Petaca Records al Parc Ausias March (dia 14 a les 20:00); i les diverses projeccions de documentals comentats que baix el nom de "Cultura a la Fresca" organitza l'Associació Veïnal del Poble Nou diversos dies, sempre a les 22:00h: "Tigernuts" amb la col·laboració d'Antxon i Llanos a la Placeta dels Capellans (dia 3); "El último abrazo" amb la col·laboració de Sergi Pitarx a l'aparcament de l'antic Cine Pere (dia 10); "Espais de pau en temps de guerra" amb Joan Torró a la Placeta de Sant Carles (dia 17) i Curtmetratges d'animació infantil de la filmoteca valenciana a la Placeta del Mercat (dia 24).

Subir