26 de febrero de 2020 26/2/20

Ontinyent presenta la nova imatge i web del procés cap al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Ontinyent presenta la nova imatge i web del procés cap al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible - (foto 1)

  La regidora de Sostenibilitat d’Ontinyent, Patrícia Folgueras, ha presentat hui la nova imatge i web de “Ontinyent Amunt i Avall”, el procés que està servint per elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat.

  Es tracta d’un document, explicava Folgueras, “amb el que volem aportar solucions encaminades a corregir o millorar la mobilitat actual dels modes de transport coexistents: a peu, transport públic, transport privat o bicicleta. Un document que done solució als problemes de mobilitat de totes i tots, i que volem que estiga elaborat entre totes i tots”, assenyalava.

  D’aquesta manera, la regidora ha presentat a la Comissió d’Impuls del Pla (integrada per representants d’associacions i dels consells sectorials municipals) les accions que es realitzen per afavorir la participació ciutadana en l’elaboració d’aquest document que es vol presentar abans d’estiu. Així, en una primera fase s’han fet enquestes ciutadanes, estos dies s’organitzen reunions al si de la Comisió i està previst fer dos tallers públics per debatre sobre la mobilitat al casc urbà a la primera quinzena del mes de març.

  En una primera fase, l’empresa adjudicatària de la redacció del pla, “IDOM i la Ciutat Construïda” ha fet 500 enquestes de les que es desprèn que els veïns i veïnes identifiquen com a principals problemes en matèria de mobilitat l’elevada xifra absoluta de vehicles, les mancances al transport urbà i interurbà, la necessitat d’afavorir en major mesura el trànsit peatonal o l’eliminació de barreres arquitectòniques.

  Després d’esta fase de diagnosis, en les reunions de la Comissió que estan tenint lloc estes setmanes podran anar presentant-se propostes a incloure al Pla, com també es replegaran les impressions ciutadanes als tallers públics previstos per als dies 11 i 12 de març a l’Escola d’Adulta de Sant Carles. Folgueras assenyalava que “tots els avanços que anem fent estaran accessibles a la web www.amuntiavall.es, així com al compte de facebook al que es podrà accedir des de la mateixa, i que també volem que siga un espai on participar activament”.

  Patricia Folgueras afegia que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible es tindrà molt present al Pla Estratègic de Ciutat al que també treballa l’Ajuntament, “un document bàsic per establir com ha de ser l’Ontinyent del futur, un futur que, insistim, volem construir entre tota la ciutadania”, concloïa.

  Subir