elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent presenta a les associacions d’immigrants el seu nou servei d’assistència als exclosos del sistema sanitari

Ontinyent presenta a les associacions d’immigrants el seu nou servei d’assistència als exclosos del sistema sanitari

    El Centre de Majors del Barri de Sant Rafel ha acollit la presentació pública de l’acord entre el Govern d’Ontinyent i l’empresa FISIOMED que permetrà als immigrants exclosos pel Govern Central de l’atenció sanitària poder comptar amb atenció mèdica. Aquest acord es va plasmar el passat 17 de maig en un conveni que era signat per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Gerent de FISIOMED, Juan López Boluda, conveni que ja ha entrat en funcionament i que s’explicava en aquest acte a representants de sectors potencialment afectats.

    D’aquesta manera, el Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, Juan López Boluda (també Degà del Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana) i la tècnica d’immigració Maria Ballester exposaven els detalls del conveni a representants de les associacions locals dels col·lectius d’Equador, Romania o el Magreb, així com de les associacions que composen el Consell Local de Benestar Social.

    Manuel Ruiz, qui explicava que la retallada del Govern Central no afecta només als immigrants, sinó també als majors de 25 anys natius a Espanya que no hagen treballat ni cotitzat, destacava que “és la Conselleria qui deuria donar cobertura social integral a les persones, enlloc de deixar-les desemparades”, i recordava que eliminar estes cobertures pot provocar greus problemes de salut pública, com adverteixen els professionals mèdics.

    Segons el conveni, signat per dos anys prorrogables, l’Ajuntament d’Ontinyent derivarà les usuaris d’aquest servei a l’empresa i els obrirà un expedient; mentre l’empresa els oferirà atenció mèdica gratuïta en aquells serveis al seu abast, recordant-se que en cas d’urgència s’ha de seguir utilitzant els serveis ordinaris. Des del Govern d’Ontinyent s’ha agraït “l’altruisme i generositat de l’empresa FISIOMED”, afegint que aquest conveni “permetrà ajudar a fer front a Ontinyent a la decisió injusta del Govern de Rajoy de reduir les prestacions sanitàries”.

    Subir