26 de febrero de 2020 26/2/20

Ontinyent posa en marxa un programa gratuït d’hidroteràpia per a majors

Ontinyent posa en marxa un programa gratuït d’hidroteràpia per a majors - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Ontinyent posa en marxa un programa gratuït d’hidroteràpia per a majors - (foto 2)

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa un programa gratuït d’hidroteràpia per a persones en necessitats terapèutiques, un servei que donarà atenció simultània a 100 persones en 4 grups de gener a maig i d’octubre a desembre a la piscina coberta municipal.

  La regidora de Sanitat, Matilde Francés, ha explicat que “el programa te com a objectiu facilitar que les persones grans puguen utilitzar la Piscina Coberta amb finalitats terapèutiques i de rehabilitació. És un servei complementari a les prestacions del departament de Serveis Socials i que va adreçat a pensionistes en sentit ampli, és a dir, pels conceptes de jubilació i invalidesa”. Les persones grans, mitjançant un informe amb la recomanació mèdica, iniciaran este programa mitjançant el qual es pretén millorar la seua qualitat de vida, encara que no es descarta ampliar el mateix a més persones.

  Com explicava Matilde Francés, “un programa com aquest resulta una valuosa eina per al tractament de molts quadres patològics, com traumatismes, malalties reumàtiques, digestives, respiratòries i fins i tot neurològiques, i pot ser també valuós per tractar el parkinson o la fibromialgia”, assenyalava. Les persones sol·licitants s’han de poder valdre per si mateix a les activitats de la vida diària.

  La regidora de Ciutadania, Virtudes González, explicava que l’oferta del servei gratuït s’ha articulat a través de centres civics en 4 grups de 25 persones (total 100 persones) repartides en 2 grups inscrits al CIM, 1 al Centre Cívic del Llombo i 1 al CEAM, al llarg de tres trimestres: gener a març, març a maig i octubre a desembre, amb 14 sessions per trimestre, en horaris compresos entre les 10:15 i les 12:30 dos dies per setmana. Virtudes González animava a la ciutadania “a informar-se en els centres cívics d’estes i altres activitats que organitza l’Ajuntament per al gaudi i benestar dels nostres majors i de la ciutadania”, assenyalava.

  Subir