29 de noviembre de 2020 29/11/20

Ontinyent posa en marxa un Programa d’Inserció Sociolaboral per formar 11 joves en hosteleria

Ontinyent posa en marxa un Programa d’Inserció Sociolaboral per formar 11 joves en hosteleria - (foto 1)

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa esta setmana un Programa d’Inserció Sociolaboral amb el qual s’afavorirà la integració laboral de 11 joves d’entre 16 i 21 anys en l’àmbit de l’hosteleria. Es tracta d’usuaris i usuàries del Centre de dia d’inserció sociolaboral per a menors de “El Rogle” que no han finalitzat els seus estudis de Secundària i estan interessats en rebre una formació específica en, i que van a rebre durant 8 mesos amb un taller de formació de “operacions bàsiques de bar i restaurant” que els capacitarà per desenvolupar una activitat professional en aquest àmbit.

    Els i les joves han rebut la visita del Coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, que acudia acompanyat dels regidors de Serveis Socials Especialitzats, Matilde Francés, el de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, i el tècnic coordinador de Benestar Social, Miguel Colorado, per tal de donar-los la benvinguda al programa. En l’encontre, Peris animava als joves participants a “treballar dia a dia per formar-se per a la vida profesional i cultivar els seus valors personals de la mà d’uns educadors que van a estar sempre dispostos a ajudar-los. L’Ajuntament aposta i seguirà apostat per aquest programa que és de gran utilitat, que en altres edicions ha servir per inserir laboralment a alguns dels seus participants, i que en tots els casos els fa créixer com a persones”, apuntava.

    Maria Auban, coordinadora del Rogle, explicava que els participants també rebran formació básica per superar proves d’accés a ESO i cicles formatius, per facilitar no sols la seua incorporació a la vida activa, sinó també tenir la possibilitat de prosseguir la seua formació reglada.

    El curs es durà a terme d’octubre a maig, en horari de dilluns a divendres de 9 a 12 hores, realitzant primer els joves la formació teòrica en hosteleria, i després la formació pràctica en establiments locals associats a l’associació AHVAL. Rafa Calabuig, cap de cuina del restaurant El Tinell de Calabuig, serà novament el professional encarregat d’aportar els seus coneixements a uns joves als que assenyalava que “anem a tractar d’introduir en uns hàbits de conducta, ja que l’hosteleria és un ofici amb molt de rigor, una forma de treballar que els pot ajudar també en altres oficis que puguen desenvolupar”, explicava. El grup agraïa la visita dels regidors i els obsequiava amb unes pastes elaborades per ells.

    Subir