2 de abril de 2020 2/4/20

Ontinyent posa en marxa una Escola d’Empoderament per oferir recursos davant la violència de gènere

Ontinyent posa en marxa una Escola d’Empoderament per oferir recursos davant la violència de gènere - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Ontinyent posa en marxa una Escola d’Empoderament per oferir recursos davant la violència de gènere - (foto 2)

  Oferir recursos a les dones davant situacions de violencia de gènere és l’objectiu amb que l’Ajuntament d’Ontinyent va a posar en marxa la propera setmana la seua I Escola d’Empoderament, una iniciativa de la regidoria de Dona i Igualtat en coordinació amb la de Serveis Socials Generals que es perllongarà durant tres mesos.

  Estes dues regidories, incloses en l’àrea de Política per a les Persones, han vis convenient la programació d’una sèrie d’accions per la sensibilització en materia d’igualtat i contra la violencia de gènere, i que es plasmaran en forma de tres tallers diferenciats: un de reflexió sobre estereotips i mites en la relació de parella; altre sobre hàbits i mancances que porten a la vulnerabilitat i finalment classes d’autoprotecció.

  El coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, explicava que “des del Govern d’Ontinyent continuem pensant que les politiquees d’igualtat i contra la violència de gènere son una prioritat, i bona prova d’això son les accions, tant en recursos econòmics, com educatius o pedagògics que es venen desenvolupant”, assenyalava. Peris feia referencia en aquest sentit a altres iniciatives que estan desenvolupanet-se des de la regidoria de la Dona i Igualtat com són el projecte de resolució de conflictes o l’activitat “Teixint per la Igualtat”.

  En concret, l’Escola d’Empoderament va dirigides a dones que han estat afectades per la violència de gènere i eren usuàries del servei de Teleassistència. Atenent a la funció preventiva d’esta activitat, se selecciona també mares usuàries del Servei de Menors i Família del departament de Serveis Socials Generals que presenten carència d’habilitats a l’hora de fer front a una relació de parella saludable. La captació de totes les destinatàries s’ha realitzat des de Serveis Socials de l’Ajuntament i el centre Infodona.

  En aquest sentit, la regidora de Dona i Igualtat, Paula García, explicava que l’Escola d’Empoderament d’Ontinyent “és diferent a la d’altres municipis, perquè va adreçada a un sector concret de dones a les que volem donar eines per previndre situacions de violència, per a que no siga necessari intervindre, i també per a que s’enfronten millor a estes situacions de violència arribat el cas”, exposava.

  Els tallers, que comencen el proper 11 de febrer, contaran amb 3 sessions aquest mes, 2 en març i 2 en abril, comptant amb la participació del sexòleg municipal, agents de la policia local o la psicòloga i experta en qüestions de gènere Coto Talens. La tècnica de l’oficina Infodona, Neus Rubio, afegia que els tallers, plantejats per a grups d’al voltant d’una vintena de dones, han tingut una gran acollida, i que tindran lloc en l’aula de formació de la prefectura de la Policia Local i en el gimnas Masters.
  Neus

  Tant Jaime Peris com Paula Garcia coincidien en assenyalar que estes accions s’enmarquen en el propòsit de conèixer com protegir les dones que no han denunciat, la formació específica, així com analitzar quines són les properes accions que pot ofertar l’Ajuntament per a la prevenció, detecció i actuació correctes davant la violència de gènere.

  Subir