20 de noviembre de 2019 20/11/19

Ontinyent participa en un encontre de Ciutats Educadores en Lleida sobre l’impuls a la FP

Ontinyent participa en un encontre de Ciutats Educadores en Lleida sobre l’impuls a la FP - (foto 1)

  El regidor d’Educació d’Ontinyent, Óscar Borrell, ha participat hui a la primera reunió presencial de la Xarxa Temàtica “Un model d’impuls a la Formació Professional des del món local” organitzada en Lleida, en el marc de les activitats que impulsa esta localitat com a presidenta de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores.

  A la reunió, que s’ha celebrat al Castell dels Templers de Gardeny, Borrell acudia junt a la tècnica d’educació, Emilia Tortosa, comptant-se també amb representants de les ciutats de Lleida, Cornellà, El Prat De Llobregat, Fuenlabrada, Granollers, Hospitalet de Llobregat, Ibi, Soria, Tarragona, Terrassa i Vila-Real,

  En la jornada s’han donat a conèixer les actuacions que estan realitzant els distints municipis per a l’impuls de la Formació Professional, a la que Ontinyent va presentar el seu Consell Educatiu que ja ha servit per a crear programes específics per a la FP, com la guia d’estudis conjunts dels tres instituts o l’organització de la Fira de l’Estudiant. Les ciutats tenien 10 minuts per a presentar els municipis i donar a conèixer totes les accions i pràctiques que des del món local estan fent-se per a potenciar la Formació Professional.

  A Ontinyent durant aquest any s’han recolzat als tres instituts de la ciutat en l’impuls d’una oferta amb 25 rutes formatives que inclouen les nous Qualificacions Professionals amb una campanya de visibilització de l’oferta i una mostra a la Fira de l’estudiant. El regidor d’educació, destacava que “és important fer un treball conjunt que ens permet revitalitzar l’oferta de FP a la ciutat i estendre-la a més població”.

  L’anàlisi en la jornada fou la reconversió de la majoria de les ciutats industrials en municipis innovadors i preocupats per la formació. Óscar Borrell manifestava que “com sempre diu el nostre alcalde, Jorge Rodríguez, hem de seguir unint forces perquè ser la nostra siga una ciutat més potent des del punt de vista educatiu i cultural, ja que l’únic camí per eixir de la crisi és el de l’educació i la formació”.

  La xarxa de ciutats educadores de la que Ontinyent està pressent des de 2007 el departament d’educació, s’està treballant en diverses àrees i en diferents xarxes temàtiques per aconseguir veritablement una ciutat educadora amb un impuls de les polítiques educatives.

  Els principals objectius d’aquesta xarxa són: conèixer les actuacions que realitzen els diferents municipis per impulsar la Formació Professional, elaborar un instrument per recollir de forma estàndard les accions realitzades des dels municipis, elaborar un catàleg de bones pràctiques de municipis accions realitzades des dels municipis, i identificar les possibles accions que des del món local es poden fer per potenciar la Formació Professional.

  També ho són analitzar les accions realitzades i les possibles accions per poder elaborar un model d’actuació municipal per impulsar la Formació Professional des de l’àmbit local i crear una xarxa d’informació per poder realitzar la difusió dels avenços i èxits de la xarxa per donar coneixement a totes les ciutats de la RECE dels mateixos.

  ocultar
  Ontinyent participa en un encontre de Ciutats Educadores en Lleida sobre l’impuls a la FP
  Subir