1 de marzo de 2021 1/3/21

Ontinyent Participa 2016 té més pressupost i dóna més temps als ciutadans per presentar propostes

Ontinyent Participa 2016 té més pressupost i dóna més temps als ciutadans per presentar propostes - (foto 1)

    Més pressupost, més temps per presentar propostes ciutadanes i l’avançament dels terminis per tal d’iniciar abans l’execució de les obres, són algunes de les novetats de “Ontinyent Participa 2016”, el pioner procés impulsat pel Govern d’Ontinyent perquè la ciutadania propose aquells projectes que volen que s’executen per tal de millorar la ciutat. Aquest any l’import de les inversions que decidiran els citadans d’Ontinyent puja fins a 400.000 euros. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors d’Hisenda, Joan Sanchis,  i Ciutadania, Virtudes González, presentaven aquest matí el calendari i els detalls d’una tercera edició avalada per l’èxit de les dues anteriors.

    Jorge Rodríguez manifestava que la presentació d’esta tercera edició “reafirma la nostra aposta per la regeneració democràtica i la participació ciutadana, amb una experiència que ha estat un èxit no sols per la possibilitat que es dona a la ciutadania de elegir de forma directa on s’han d’executar les inversions municipals, sinó perquè també ens ha convertit en un referent per a moltes ciutats que volen dur a terme processos semblants”, destacava.

    Les novetats, com apuntava Virtudes González, “han estat ja presentades al Consell de Participació Ciutadana i al Consell Econòmic i Social, on l’acollida ha estat bona”. Les bases i el sistema es manté respecte de l’any anterior, i estan ja exposades a la web www.ontinyentparticipa.com, on s’explica que  l’única limitació significativa és que cada projecte pot suposar com a màxim un 50% de la inversió total del programa, una xifra que enguany serà d’un tope de 200.000 euros per projecte. 

    Per la seua banda, Joan Sanchis detallava el calendari, “que presenta una novetat important amb l’ampliació de la part propositiva, que passa de 2 setmanes a més de 3, per donar més temps i facilitar més si cap als veïns i veïnes la participació. A més avancem en el temps tot el procés perquè l’Ontinyent Participa de 2016 es prepare en 2015, i així facilitem que les obres s’executen al seu any natural, on estan consignades als pressupostos”, apuntava.

    Subir