29 de octubre de 2020 29/10/20

Ontinyent organitza una jornada de presentació del “Banc del Temps” municipal

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha convocat a la ciutadania a la presentació del “Banc del Temps” municipal, una iniciativa gratuïta i solidària d’intercanvi de serveis que es posa en marxa en col·laboració amb l’Agrupació Municipal de Voluntariat Social.

  El “Banc del Temps” es presentarà dimecres a les 19:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, en un acte que comptarà amb la participació de tècnics del Banc del Temps de València i de la Fundació CeiMigra (Centre d'Estudis per a la Integració Social i Formació, fundació de la Comunitat Valenciana), i al qual s’informarà de com funciona esta iniciativa.

  El regidor coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, animava a la ciutadania “a acudir i descobrir els beneficis i possibilitats de compartir el seu temps amb els demés amb esta iniciativa que pretén afavorir l’intercanvi de serveis i tasques sense generar cost econòmic, fomentar les relacions d'amistat i la comunicació entre les persones i enriquir als usuaris amb experiències en economia social, participació i interculturalitat”, assenyalava.

  Tal com s’explicarà a la jornada, les persones particulars i entitats locals sense ànim de lucre interessades es poden inscriure ja en les oficines del Banc del Temps (departament de serveis socials). Una vegada feta la inscripció, s’indica aquells serveis que necessiten i els que poden oferir, i l’oficina del Banc del Temps posarà en contacte a les persones sol·licitants del servei amb les que ho poden prestar. Entre els possibles serveis i tasques que es poden intercanviar estan l’acompanyament a persones majors, cura de xiquets, arranjaments domèstics, classes d'idiomes, classes de ioga, pilates, teatre, música, etc.

  Jaime Peris destacava que “tots tenim habilitats que compartir i ensenyar, i amb el Banc de Temps podem rebre altres a canvi sense diners pel mig, amb serveis solidaris, que a més poden ajudar als ciutadans a sentir-se actius i valorats dins de la seua comunitat”, concloïa.

  Subir