25 de agosto de 2019 25/8/19

Ontinyent obté 7 subvencions de Generalitat i Diputació per dinamitzar l’oferta turística

Ontinyent obté 7 subvencions de Generalitat i Diputació per dinamitzar l’oferta turística - (foto 1)

L’Ajuntament d’Ontinyent obtés a les últimes setmanes fins a 7 subvencions de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València per dinamitzar la seua oferta turística. Les ajudes, gestionades a través de l’Agència Valenciana de Turisme i del Departament de Turisme de la Diputació, sumen un total de 35.112 euros, i permetran la creació de la marca “Turisme Ontinyent”, la difusió de les festes o la senyalització d’itineraris.

El regidor de Turisme ontinyentí, Pablo Úbeda, manifestavaque cada acció “és un pas avant en el camí per consolidar-nos com a alternativa i complement al turisme de costa. Està clar que el Turisme no té el pes a l’economia local d’altres àrees, però també som conscients que tenim un potencial turístic que aprofitar i que pot ser un motor més en el nou model productiu de la nostra ciutat”, destacava.

En aquest sentit, d’especial importància va a ser la creació de la marca “Turisme Ontinyent” amb la qual es vol institucionalitzar la ciutat com a destí turístic. En aquest sentit, Úbeda explicava que “des de fa més d’una dècada Ontinyent compta amb la distinció de Ciutat Turística, i ara, gràcies a la marca, tothom ens podrà identificar com un destí atractiu consolidat”, assenyalava.

Així mateix, es recolza la promoció, impuls i difusió de les festes de Moros i Cristians i de la festa del Bou en Corda d’enguany, “festes amb segles de tradició que repercuteixen favorablement a l’economia local i la dels pobles veïns, especialment al sector de l’hostaleria, convertint-nos en punt d’atracció en estiu i finals de la tardor, respectivament”, apuntava el regidor.

El passeig de Benarrai, el Pou Clar i el Barranc de la Puríssima també han sigut beneficiàries d’aquestes subvencions, que ajudaran a indicar les connexions a les sendes i paratges naturals molts d’ells fora del casc urbà, tot enriquint amb elements informatius les rutes perquè tant els veïns i veïnes com visitants puguen transitar per elles amb facilitat.

La nova senyalització també s’aplicarà a les històriques xumeneres que envolten el riu Clariano, posant en valor la singularitat d’estos elements arquitèctonics industrials que formen part del paisatge d’Ontinyent. Cartells orientatius i panells informatius escrits en valencià, castellà i anglès explicaran els visitants la història de la indústria local. El Museu del Tèxtil Valencià, al Palau de La Vola, també comptarà amb nous panells informatius i elements senyalitzadors.

Per últim, una de les novetats que l’Agència Valenciana de Turisme subvencionarà a Ontinyent serà la incorporació de “mupis” digitals interactius: taulers d’informació digital que faciliten l’accés als continguts multimèdia de l’Oficina de Turisme les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, “una eina que ens brinden les noves tecnologies i que ens permet oferir un millor servei al temps que donem una imatge de modernitat a la difusió turística de la ciutat”, concloïa el Pablo Úbeda.

ocultar
Ontinyent obté 7 subvencions de Generalitat i Diputació per dinamitzar l’oferta turística
Subir