elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent obté una ajuda europea de 259.000 euros per posar en marxa un pla de modernització digital en l’administració

Ontinyent obté una ajuda europea de 259.000 euros per posar en marxa un pla de modernització digital en l’administració
  • L’Ajuntament millorarà la seguretat informàtica i la connexió en xarxa, duplicarà les oficines tàctils i aconseguirà un estalvi net anual de 17.000 euros en connexió a internet

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obtingut una nova subvenció europea per posar en marxa un pla de modernització digital en l’administració que permetrà millorar la seguretat informàtica i la connexió en xarxa, duplicarà les oficines tàctils i aconseguirà un estalvi net anual de 17.000 euros en connexió a internet.

En concret, el Ministeri de Política Territorial ha comunicat a l’Ajuntament la concesió d'una ajuda de 259.127 euros de fons Next Generation de la Unió Europea (al marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya), per a la implantació d’infrastructura digital adreçada a la modernització i descentralització de l'administració. A estos fons s’afegiran altres 111.000 euros del també programa europeu EDUSI, per a una actuació global de 370.000 euros que ne paraules de la regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, “va a suposar un important pas per seguir millorant els serveis que prestem a la ciutadania des de diverses vessants vinculades a la implantació de les noves tecnologies”, assenyalava.

Així, a partir d’un projecte global elaborat des del Departament d’Informàtica, es dotarà als barris de Sant Josep i del Llombo de 2 noves oficines tàctils com les ja instal·lades a l’accés a l’Ajuntament i al barri de Sant Rafel, que permeten realitzar gestions de rebuts, volants d’empadronament o certificats, a més d’imprimir físicament o reenviar els documents per correu electrònic. 

A més a més, es va a reforçar la seguretat dels serveis informàtics de l’Ajuntament per tal de protegir al màxim les dades de la ciutadania davant cyberatacs com els patits per altres municipis valencians, amb la dotació d’un sistema EDR i un “firewall” perimetral; la instal·lació de 7 kilòmetres de fibra òptica per comunicar entre sí els edificis municipals;  o la dotació de 2 nous mupis electrònics informatius als barris. 

Natàlia Enguix, explicava que, per finançar la part del 50% que correspon aportar a l’Ajuntament respecte del programa EDUSI, s’està tramitant una subvenció al 75% de la Conselleria d'Innovació de la Generalitat Valenciana, “amb la qual cosa, si es confirma esta subvenció, l’Ajuntament haurà d’aportar només al voltant de 13.000 euros dels 370.000 que costaran globalment totes estes actuacions, i després, a més de millorar els serveis, tindrem un estalvi de 17.000 euros anuals. Pensem que aquest és un exemple de com s'ha de gestionar les ajudes i inversions. No anem a perdre cap oportunitat d’obtenir fons d'altres administracions, i anem a treballar per invertir-los de manera útil i rendible per al conjunt de la ciutat”, manifestava.

Subir