elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent inverteix més de 800.000 euros en dos anys per revitalitzar el Poble Nou

Ontinyent inverteix més de 800.000 euros en dos anys per revitalitzar el Poble Nou
  • L’Ajuntament realitzarà tasques de demolició i consolidació en 22 vivendes per millorar la zona

  • Jorge Rodríguez constata a l’Associació de Veïns la “ferma aposta” del Govern d’Ontinyent per millorar el barri

L’Ajuntament d’Ontinyent porta invertits més de 800.000 euros als últims dos anys en diverses actuacions de millora urbana a la zona del Raval-Poble Nou de la ciutat, i emprendrà pròximament accions de demolició i consolidació en 22 vivendes per millorar el barri. Així ho exposava esta setmana l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a l’Associació de Veïns del barri, una trobada a la qual també acudien els regidors de Territori (Rebeca Torró) i Obres (Manuel Cuesta).

A la reunió, que forma part del seguit d’encontres que manté l’Alcalde amb els representants veïnals, el primer edil destacava la “ferma aposta” del Govern d’Ontinyent per millorar el barri del Poble Nou: “tot i no comptar amb subvencions d’altres administracions, des del Govern d’Ontinyent considerem que estes actuacions són necessàries i per això farem els esforços necessaris per millorar aquest important nucli patrimonial de la ciutat”, explicava.

D’aquesta manera, als dos últims anys, el Govern d’Ontinyent ha executat inversions per valor de més de 800.000 euros al Poble Nou, amb obres de millora urbana en carrers com Arquebisbe Segrià (165.000 euros), Morereta (165.000), Trinquet de Maians (138.000), o Morales (92.000), entre d’altres. A totes estes actuacions en espais municipals, s’afegiran pròximament altres a realitzar en 22 vivendes en males condicions o declarades en ruïna, la majoria de propietat privada, on es realitzaran actuacions subsidiàries davant la inoperància dels propietaris. Cal destacar que 8 de les 22 vivendes a les quals es va actuar es troben al carrer La Llosa, on el projecte d’actuació prevista tindrà un cost de 125.000 euros, sent la majoria d’elles de propietat privada. Esta xifra de 22 vivendes, a més a més, està previst que vaja ampliant-se posteriorment.

En aquest sentit, la regidora de Territori, Rebeca Torró, explicava que “el barri s’ha degradat pel pas del temps, però també per la falta de manteniment dels habitatges per part dels seus propietaris”. Torró exposava que trobar els propietaris de moltes de les vivendes en ruïna “està sent molt complicat, ja que estan en executiva per impagament dels rebuts municipals des de fa alguns anys”. Dur endavant el procés per poder actuar en estos espais “està fent necessari un treball molt intens, al qual hem de destacar l’esforç que s’està fent des de l’Oficina Tècnica municipal”, destacava la regidora.

L’Alcalde, Jorge Rodríguez, demanava als veïns “que continuen participant i aportant les solucions que vegen factibles per tal de donar solució a una problemàtica que és molt complexa. L’Ajuntament fa un esforç econòmic, però per millorar el barri és necessària la tasca i l’interès de tots i totes”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.

Subir