elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent inverteix 135.000 euros en rehabilitar edificis municipals per a usos socials

 Ontinyent inverteix 135.000 euros en rehabilitar edificis municipals per a usos socials
  • L’actuació s’inclou al Pla d’Ocupació i permetrà ampliar la xifra de famílies amb vivenda social

  • Rebeca Torró i Manuel Ruiz destaquen que estes actuacions “donaran solucions a les persones i permetran recuperar un patrimoni que estava abandonat”

MÁS FOTOS
 Ontinyent inverteix 135.000 euros en rehabilitar edificis municipals per a usos socials - (foto 2)

L’Ajuntament d’Ontinyent invertirà 135.000 euros en rehabilitar edificis de propietat municipal per a destinar-los a usos socials. Es tracta d’una actuació inclosa al Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació impulsat pel Govern d’Ontinyent, amb la qual, explicava la Regidora de Territori, Rebeca Torró, “aconseguim un doble objectiu: donem solucions als problemes de les persones i aprofitem per recuperar un patrimoni que estava abandonat”. Torró compareixia en roda de premsa juntament amb el regidor de Política Social, Manuel Ruiz, per donar detalls d’esta mesura, que mostra, explicaven, “que el Govern d’Ontinyent no va a quedar-se de braços creuats esperant que vinguen temps millors mentre moltes famílies tracten de sobreviure a la nefasta situació que patim”.

Per això, assenyalaven, s’invertirà els referits 135.500 euros del Pla d’Ocupació en rehabilitar i adequar els edificis de propietat municipal ubicats al Carrer Trinitat 66, Morereta 26, Martínez Valls, 6, el Carrer Delme i el Parc de la Glorieta. A l’edifici del Carrer Trinitat es destinaran 86.000 euros a la realització de treballs de demolició, consolidació estructural, distribució, preinstal·lacions, paviments i revestiments d’un edifici municipal prou deteriorat per permetre, en un futur immediat, que puga ser usat com a vivenda per fins a tres famílies en situació de necessitat.

A l’immoble situat en el Carrer Morereta, que està ja utilitzat pels Serveis Socials Municipals, s’invertirà 20.417,12 euros en substituir la coberta, que presenta deficiències notables i que, per efecte de les filtracions, impedeix l’ús adequat de l’edifici. A més a més, s’adequaran dos habitatges municipals amb 5.000 euros al Carrer Martínez Valls, on les portes 5 i 6, que van ser unides al seu dia, ara es dividiran novament per atendre necessitats socials, construint-se de nou la cuina de la porta 6, refent-se el bany de la porta 5 i millorant la xarxa elèctrica i la llanterneria. Finalment, a l’immoble situat en el Carrer Delme i l’edifici municipal al parc de la Glorieta, s’invertiran 24.000 euros en la reparació de l’edifici municipal ubicat al parc destinar-lo a usos d’oci.

Rebeca Torró afegia que “ens agradaria intervindré en més immobles municipals, però els recursos són els que són, i l’herència que hem rebut en aquest aspecte no és gens recomanable”. En aquest sentit, recordava que hi ha dues propietats municipals que requereixen fortes inversions: les cases Barberà i de Tomás Valls “on no podem fer una rehabilitació completa per poder donar-les ús, però si no actuem podríem perdre aquest patrimoni”. D’aquesta manera, s’ha decidit destinar part del PPOS de 2013 a adequar la Casa Barberà, i també dins del Pla d’Ocupació es consolidarà la casa de Tomàs Valls. Torró també feia referència a “l’abandonament” que ha fet l’IVVSA del projecte de construcció i reurbanització al barri de la Vila: “S’han gastat els diners en altres coses, i ara no hi ha per allò més necessari i urgent, com és tindre vivendes en condicions i a preus justos”, assenyalava.

Manuel Ruiz, per la seua banda, lamentava que a Ontinyent “es preferira invertir al seu dia en coses com la baixada al riu i altres desficacis, quan amb una inversió mínima hauriem tingut el parc de vivendes municipals en condicions, i no en l’estat en d’abandonament en que s’hem trobat molts d’estos edificis”. El regidor recordava que el Pla d’Ocupació s’aplica “des de la modèstia, però amb l’ambició de demostrar que altres polítiques són possibles, i que si el Govern Central i l’Autonòmic feren igual, es crearien molts llocs de treball, es donarien solucions a moltes persones i tot seria ben diferent”, concloïa.

Subir