elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent forma als pares i educadors en ciberseguretat i protecció dels menors a Internet

Ontinyent forma als pares i educadors en ciberseguretat i protecció dels menors a Internet
  • Un destacat membre del grup de delictes telemàtics de la Guàrdia Civil explicarà com s’ha d’actuar davant els perills de la xarxa

MÁS FOTOS
Ontinyent forma als pares i educadors en ciberseguretat i protecció dels menors a Internet - (foto 2)

Formar a pares, mares i educadors en la protecció dels menors a la xarxa, és l’objectiu de les jornades de ciberseguretat i protecció a internet que tindran lloc aquest dissabte a Ontinyent, de la mà de l’empresa de seguretat informàtica ESET NOD32 i la seua distribuidora a Espanya Ontinet.com, en col•laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent.

Les xerrades, que tindran lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent a partir de les 10 del matí, amb accés lliure i gratuït, correran a càrrec d’Ángel Pablo Aguilar, membre del grup de delictes telemàtics de la Guàrdia Civil conegut pel seu bloc “elblogdeangelucho.com”, actiu membre de la plataforma ‘x1Red+Segura’; i també es comptarà amb la intervenció de Josep Albors, d’ESET Espanya, qui a més ha estat conduint una sèrie de xerrades als instituts i centres educatius d’Ontinyent des del curs passat.

Aquesta tasca als instituts anava adreçada principalment a l’alumnat, “perquè els estudiants suposen un col•lectiu especialment vulnerable als perills d’internet, i per això els explicarem a ells i als que els envolten com fer front a perills com la pornografia, el grooming (generar amistat amb un menor per obtenir satisfacció sexual), ciberacosament, pedofília o ciberbullying (humiliació per internet), així com tractar adequadament les dades privades presents a les xarxes socials”. Les mateixes qüestions, ara especialment enfocades a pares i mares i a educadors, “per tal de millorar l’atenció que reben els menors”, seran tractades en les xerrades del proper dissabte, “perquè la majoria dels problemes d’internet tenen fàcil solució”, defensa Albors.

Les tres xerrades donaran una visió ampla dels problemes d’internet i les seues solucions, sense tecnicismes, comprensible i a l’abast de tots els públics. La primera xerrada serà d’introducció a la “cara b” d’internet; una segona xerrada versarà sobre qüestions de seguretat en internet, i una tercera sobre els menors i internet, enfocada a fer de la xarxa una eina d’aprenentatge per als menors i evitar problemes com el ciberassetjament i la violació de la seua privacitat.

L’acte d’aquest dissabte s’emmarca dins la plataforma ‘x1Red+Segura’ (per una xarxa més segura), la qual ja ha realitzat amb èxit més de 500 activitats d’aquest tipus per tot l’Estat. Per a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, “lluitar contra la creixent bretxa digital entre els pares que s’han incorporat tard a les noves tecnologies i els fills que ja naixen en elles és molt important, i per això l’Ajuntament col•labora per fer d’Ontinyent una ciutat segura també al món digital per a les generacions actuals i les del futur”, destacava.

Subir