elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent forma als pares i educadors en ciberseguretat i protecció dels menors a Internet

Ontinyent forma als pares i educadors en ciberseguretat i protecció dels menors a Internet  - (foto 1)
  • L’Escola de Pares i Mares es tanca amb una xerrada amb entrada lliure inclosa al pioner programa “Ontinyent, protegeix-te al teu món digital”

Evitar problemes als menors en internet és possible, i els pares i educadors poden fer-ho. Baix esta premissa Josep Albors, tècnic de l’empresa de seguretat informàtica ESET NOD32 impartirà demà dimarts a les 19:00 hores a la Sala Gomis la xerrada “prevenció i seguretat en internet per a famílies i educadors”, una activitat que tancarà el curs 2012-2013 de l’Escola de Pares i Mares organitzada per la regidoria d’educació de l’Ajuntament d’Ontinyent i el Gabinet Psicopedagògic Municipal, però que estarà oberta al públic en general de manera totalment gratuïta.

L’activitat forma part del programa “Ontinyent, protegeix-te al teu món digital”, una experiència posada en marxa a la ciutat per l’Ajuntament d’Ontinyent i ESET NOD32 pilot per formar a menors, progenitors i professors en ciberseguretat i privacitat a internet. La iniciativa ha estat implantada amb èxit a nivell mundial a les ciutats de San Diego i Buenos Aires, i ara té com a banc de proves a nivell europeu la ciutat d’Ontinyent, on l’empresa té ubicada la seua seu a Espanya.

Jorge Rodríguez explicava “fer d’Ontinyent una ciutat segura també al món digital sense dubte serà molt positiu per a les nostres generacions actuals i del futur”, ja que l’ús adequat i segur d’internet i les noves tecnologies és “fonamental” tant des de la vessant social com l’econòmica, “dos dels principals objectius de l’acció del Govern d’Ontinyent”, recordava el primer edil. En aquest sentit, “Ontinyent, protegeix-te en el teu món digital” és un programa “ambiciós, que inclourà diverses accions en el temps, i que naix de la necessitat detectada des d’ESET Espanya de lluitar contra la creixent bretxa digital entre els pares que s’han incorporat tard a les noves tecnologies i els fills que ja naixen en elles”, apuntava.

Des d’ESET Espanya, Josep Albors, explicava que el balanç de les primeres xerrades realitzades als Instituts Jaume I, l’Estació i Pou Clar d’Ontinyent, i al Col·legi Públic Martínez Valls “ha estat molt positiu”, comptant amb més de 1.000 alumnes i prop de 200 pares i mares participants. La xerrada d’aquest dimarts tractarà els mateixos temes, però amb un enfocament més adreçat als pares, progenitors i educadors: la pornografia, el grooming (generar amistat amb un menor per obtenir satisfacció sexual), ciberacosament, pedifilia o ciberbullying (humiliació per internet), o el tractament adequat de les dades privades presents a les xarxes socials seran els principals punts a tractar.

El curs 2012-2013 de l’Escola de Pares i Mares d’Ontinyent que es tanca amb la xerrada de demà ha tingut lloc a les instal.lacions de l’IES Jaume I, constant de 7 sessions impartides pels psicòlegs Mª Jesús Herrero Sanroque i Alejandro Soriano Micó i destinades a pares i mares de xiquets i joves de 0 a 16 anys. El regidor d’educació, Pepe Pla, explicava que l’Escola de Pares i Mares “és una iniciativa que de forma responsable i amena ajuda a entendre i ajudar més i millor als nostres fills i filles. Des del Govern Municipal i la regidoria d’Educació entenem que els i les joves han d’estar el millor preparats possible per fer front al futur, i això passa no sols per formar-los a ells directament sinó també per ajudar als seus pares, mares i tutors en aquest repte”, destacava.

Subir