5 de abril de 2020 5/4/20

Ontinyent forma a dones víctimes de la violència de gènere en nocions bàsiques de defensa personal

Ontinyent forma a dones víctimes de la violència de gènere en nocions bàsiques de defensa personal - (foto 1)

    Dos agents de la Policia Local d’Ontinyent estan procedint a formar a un grup de 25 dones, la major part víctimes de violència de gènere, en nocions bàsiques de defensa personal. Es tracta d’uns tallers que formen part de les activitats de la I Escola d’Empoderament organitzada per la regidoria de la Dona i Igualtat en coordinació amb la de Serveis Socials Generals, i que compta en aquest cas amb la col·laboració de la regidoria de Seguretat.

    En aquestos tallers, impartits pels agents Rafa Sanz i Pedro Cambra, amb ampla formació en la matèria, es proporciona a les dones una sèrie de tècniques bàsiques d’especial eficàcia en situacions de gran tensió, en les que el bloqueig físic i mental que acompanya a estes situacions impediria recordar tècniques d’execució més complicada.

    La I Escola d’Empoderament, que es desenvolupa entre els mesos de febrer i abril, inclou una sèrie d’accions per la sensibilització en matèria d’igualtat i contra la violència de gènere, que es plasmen en forma de tres tallers diferenciats: un de reflexió sobre estereotips i mites en la relació de parella; altre sobre hàbits i mancances que porten a la vulnerabilitat i finalment aquestes classes d’autoprotecció que s’imparteixen al gimnàs Masters, que cedeix desinteressadament les seues instal·lacions.

    L’Escola d’Empoderament va dirigida a dones que han estat afectades per la violència de gènere i eren usuàries del servei de Teleassistència. Atenent a la funció preventiva d’esta activitat, se selecciona també mares usuàries del Servei de Menors i Família del departament de Serveis Socials Generals que presenten carència d’habilitats a l’hora de fer front a una relació de parella saludable. La captació de totes les destinatàries s’ha realitzat des de Serveis Socials de l’Ajuntament i el centre Infodona.

    Subir