20 de octubre de 2020 20/10/20

Ontinyent fomenta el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2016

Ontinyent fomenta el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2016 - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Ontinyent, la Societat de Festers i l’empresa Ecovidre fomentaran un any més el reciclatge de vidre durant les festes de Moros i Cristians. La regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, explicava que la campanya que va a posar-se en marxa per a la promoció del reciclat de envasos de vidre té com a objectiu la conscienciació entre els ciutadans de “la importància del reciclatge de vidre en uns dies als quals es produeixen sempre més residus, posant a disposició dels festers i festeres tota una infrastructura que facilite el reciclatge de botelles”, assenyalava.

  En concret, es col·locaran poals amb rodes equipats amb el sistema “ale-hop” i s’instal·laran contenidors de vidre en les immediacions de cada associació o comparsa per tal de reciclar els residus dels envasos que es generen durant els dies de festa. La campanya contarà, a més a més, amb una patrulla que informarà als festers del procés de reciclat de vidre i els obsequiarà amb algun detall d’Ecovidre (obridors, bosses, xapes amb emoticons moros o cristians, etc). Tanmateix, per donar suport a la tasca de reciclatge, la patrulla col·laborarà amb la retirada dels poals que vagen omplint-se i del buidatge dels contenidors instal·lats.

  Aquest any, com a novetat, s’ha impulsat un concurs des de la Generalitat amb col·laboració de l’empresa Ecovidrio que busca la Societat de Festers que més vidre recicla de tota la Comunitat Valenciana. “Les festes de Moros i Cristians són una de les tradicions més arraigades al poble valencià i ara és el moment en el que Ontinyent pot demostrar que a més de festers, els ontinyentins som persones respectuoses amb l’entorn, a través en aquest cas, del reciclatge de vidre” senyalava Folgueras.

  Roberto Fuentes, gerent de la zona de Llevant d’Ecovidre, afegia que “un dels objectius de la campanya és el de seguir millorant l’alta taxa de reciclatge de la ciutat”, ja que durant la passada campanya es van arreplegar més de 10 tones de vidre. A més cal recordar que Ontinyent se situa com la tercera ciutat que més vidre recicla de la província de València amb una mitja de 21’3kg/habitant superant la mitja regional que es troba en 16kg/habitant.

  Des de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis apuntava que “el fet que Ontinyent siga la tercera ciutat de València en reciclatge ens puja el grau de responsabilitat, qualsevol iniciativa que ajude a que Ontinyent siga una de les ciutats capdavanteres rebrà la nostra col·laboració”, manifestava. El 48% dels residus de envasos de vidre prové del sector de l’hosteleria i la restauració, per això és fonamental incrementar els quilos d’envasos de vidre recuperat d’aquest canal, suposant un dels pilars bàsics per a “fer d’Ontinyent una ciutat sostenible”, afirmava Folgueras. Amb aquest xicotet gest de dipositar el vidre al seu contenidor pertinent, es redueix el consum d’energia, s’estalvien matèries primes i disminueixen els abocadors i la contaminació de l’aire.

  Subir