elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent exposa la seua estratègia territorial a València en una jornada sobre fons europeus

Ontinyent exposa la seua estratègia territorial a València en una jornada sobre fons europeus
  • És l’únic municipi de la província junt a València en presentar la seua DUSI a la primera activitat de l’Associació Valenciana de Ciutats Innovadores

  • Representants del Govern d’Espanya, la Generalitat i la “Red Innpulso” estatal participen a una jornada oberta a totes les localitats valencianes

Ontinyent exposarà aquest dimecres en València la seua estratègia territorial en una jornada sobre fons europeus que tindrà lloc a la capital del Túria.

La jornada d’intercanvi d’experiències “La Financiació Europea com a motor de transformació estratègica de les ciutats cap a la sostenibilitat”, serà la primera que organitze la recentment constituïda Associació Valenciana de Ciutats Innovadores “Red Innpulso CV”, de la que formen part Ontinyent, Salinas, Gata de Gorgos, Alzira, Vila-Real, Alcoi, i València, únics municipis valencians reconeguts com a “Ciutats de la Ciència i la Innovació”. Es tracta d’una jornada oberta a totes les localitats valencianes en general, i on els representants municipals podran intercanviar experiències i atendre a les exposicions que realitzaran representants del Govern d’Espanya, la Generalitat i la “Red Innpulso” estatal.

La 1ª tinent d’alcalde i regidora coordinadora de Territori d’Ontinyent, Rebeca Torró, serà l’encarregada de copresentar la jornada, juntament amb el copresident de la Red Innpulso d’Espanya, el també alcalde de Móstoles David Lucas, i el regidor delegat d'Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Jordi Peris.

A més a més, Torró, que acudirà acompanyada pels regidors Jaime Peris i Pablo Úbeda, exposarà l’experiència ontinyentina en l’estratègia DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat), un instrument de planificació que permet optar a finançament europeu vinculat als fons FEDER per al període 2014-2020. Ontinyent i la pròpia ciutat de València seran els únics municipis de la província inclosos entre els 6 que presentaran les seues experiències DUSI en aquest acte.

La regidora coordinadora de Territori destacava la importància de què de cara a l’obtenció d’estes ajudes europees “els municipis treballem conjuntament intercanviant experiències sobre els passos que estem fent per assegurar un desenvolupament durable i integrat de les àrees urbanes, buscant un desenvolupament sostenible a partir d’una estratègia coherent, equilibrada i amb una visió de llarg termini. Per aconseguir estos objectius comuns els municipis valencians hem de cooperar, perquè això ens ajudarà a ser més competitius individualment i també com a conjunt”, manifestava.

Subir