elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent estarà hui i demà en nivell d’intervenció alt per les altes temperatures

  La direcció general de Salut Pública ha comunicat que Ontinyent es trobarà hui i demà en el nivell d’intervenció alt o taronja per les altes temperatures. Davant la calor que s’espera, la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Virtudes González, ha avisat a la ciutadania de les precaucions a seguir. En la línia del programa de temperatures extremes del departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, González ha aconsellat beure molta aigua i ingerir més aliments líquids, com sopes, gaspatxos, sucs i begudes isotòniques, vestir roba lleugera i de colors clars i evitar esforços innecessaris.

  Els períodes d’altes temperatures provoquen l’aparició de malalties lligades a la calor. Tanmateix, la major part dels problemes de salut que es registren als estius més calorosos es deuen a l’agreujament de malalties ja existents, fonamentalment cardiocirculatòries i respiratòries.

  Les persones majors i els xiquets menuts, sobre tot els menors de quatre anys, són les més vulnerables a la deshidratació, ja que tenen una menor sensació de set. Així mateix, les persones obeses, polimedicades, els indigents i aquells que consumeixen alcohol de manera excessiva són també susceptibles de patir en excés els efectes de la calor.

  Per a prevenir i minimitzar els efectes sobre la salut que es deriven de l’augment de les temperatures, la regidoria de Salut ha recordat, per tant, la necessitat de beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna, menjar molta fruita i verdura, emprar protecció solar i fugir de les activitats intenses a les hores en què el mercuri puja més.

   

  Subir