28 de febrero de 2021 28/2/21

Ontinyent entra per primera volta al Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València

Ontinyent entra per primera volta al Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València - (foto 1)

  Ontinyent formarà part enguany per primera volta del Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València. Ho farà amb el 10k "Ontinyent-Moros Berberiscos" a disputar dissabte 29 d'abril, sent la segona d'un total de 12 proves a disputar entre abril i novembre per tota la província.

  El circuit, que celebra enguany el seu XX aniversari, era presentat hui a València per la diputada d'Esports, Joventut i Igualtat, Isabel García, en un acte al qual es comptava amb l'assistència del regidor coordinador d'Esports, Joventut i Educació d'Ontinyent, Óscar Borrell, qui destacava com "una gran noticia que la nostra ciutat estiga a l'élite de les curses populars valencianes. Estar per primera volta al circuit de la Diputació ens garanteix rebre visitants de nombroses localitats no sols valencianes sinó també d'altres províncies, el que és molt positiu per a nosaltres com a ciutat esportiva i d'atracció".

  El regidor assenyalava que altre factor positiu de la prova del proper 29 d'abril és "continuar associant la difusió de les nostres festes de Moros i Cristians a l'esport. L'Any passat la 10k dels Abencerrajes va tenir una molt bona organització i va ser tot un èxit, essent la cursa matriu que ha donat peu a la 10k Moros i Cristians, que enguany els Moros Berberiscos desenvoluparan fent una aposta per l'esport i la difusió de la festa", manifestava. Borrell recordava que el passat cap de setmana 1000 persones de tota la Comunitat van participar a les proves de Cross i Duatló que es disputaven a Ontinyent, "i ara, quan falten encara més de 2 setmanes per a la cursa del circuit de la Diputació, ja tenim 300 inscrits als que de segur es van a afegir molts més", manifestava.

  En esta XX edició el Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València s'ha proposat el repte d'aconseguir que la participació femenina arribe al 25% del total. Per a aconseguir aquest objectiu s'ha reduït el kilometraje total de les proves, de manera que, a més del d'Ontinyent, hi haurà altres cinc proves 10K. A més, es premiarà a totes les corredores que participen si s'aconsegueix aconseguir aquest percentatge de participació de dones, així com als clubs en els quals hi haja hagut major índex d'intervenció femenina. Óscar Borrell destacava que "el foment de l'esport femení és altre dels nostres objectius, i ser la primera de les proves 10k per les que s'aposta per augmentar la participació femenina és un orgull", assenyalava.

  El XX Circuit de Carreres Populars de la Diputació començarà el pròxim 9 d'abril a Quart de les Valls amb una mitja marató, i recorrerà els municipis d'Ontinyent, Massamagrell, Gandia, Llíria, Godella, l'Eliana, Setaigües, Bunyol, Paterna, Xàtiva, i culminant a Xirivella el 5 de novembre. Hi haurà un total de dues mitges maratons, sis 10k i quatre carreres d'al voltant de 15 quilòmetres. Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar en la web del Circuit fins al 31 de març a www.circuitodiputacionvalencia.es, tot i que es podrà també realitzar inscripcions individuals per a cada cursa.

  Subir