18 de noviembre de 2019 18/11/19

Ontinyent enceta un cicle de tallers per formar malalts crònics en la gestió diària de les seues afeccions

Ontinyent enceta un cicle de tallers per formar malalts crònics en la gestió diària de les seues afeccions - (foto 1)

  Ontinyent acull des d’esta setmana i fins el mes de juny un cicle de tallers per formar malalts crònics en la gestió diària de les seues afeccions. El programa “Pacient Actiu”, impulsat pel Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb la col·laboració de l’Ajuntament, és una activitat basada en l’intercanvi d’experiències per resoldre problemes quotidians vinculats a la salut.

  És una iniciativa basada en la metodologia “Pacient Expert” de la universitat nord-americana de Stanford que la regidora de Sanitat, Matilde Francés, destacava com “de gran interès, ja que proporciona de manera assequible i propera eines per a fer front als problemes del dia a dia que porten les malalties cròniques, millorant així la qualitat de vida de les persones que les pateixen”, assenyalava.

  Els tallers, als que també poden participar cuidadors de malalts crònics, es duen a terme a càrrec de professionals i malalts afectats per malalties cròniques, que intercanvien amb els participants les seues experiències.

  Matilde Francés explicava que “el pacient que actua com a tutor del taller no va a oferir coneixements tècnics sobre la malaltia, ja que això ho fan els metges i infermeres en les consultes de seguiment. El que fan és que des de l’experiència de la seua vivència com a pacient, i utilitzant diferents dinàmiques de grup, es vol proporcionar eines per millorar l’autonomia i l’autocura per, a través de xicotets canvis en aspectes com l’alimentació o l’activitat física, augmentar la confiança en les pròpies habilitats per fer front als símptomes i problemes derivats de la malaltia”, manifestava.

  Baix el nom de “Prenent el control de la teua salut” estos tallers tenien les seues dues primeres sessions dimecres i divendres d’esta setmana, havent sessions previstes per als dies 10, 17 i 24 de maig i 2 de juny, sempre de 10:00 a 12:30 a la Casa de Cultura, podent-se ampliar la informació en els centres de Salut Pública de la ciutat.

  ocultar
  Ontinyent enceta un cicle de tallers per formar malalts crònics en la gestió diària de les seues afeccions
  Subir