elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent elimina els últims obstacles perquè la Conselleria pose en marxa la Residència de Discapacitats

Ontinyent elimina els últims obstacles perquè la Conselleria pose en marxa la Residència de Discapacitats
  • L’acord entre el consistori, Caixa Ontinyent i la Conselleria estableix que aquesta ha de traure ara a concurs l’equipament i la gestió del centre

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent eliminarà esta vesprada els últims obstacles perquè la Conselleria d’Igualtat i Politiques Inclusives puga licitar l’equipament i la gestió de la Residència de Discapacitats de la ciutat. Açò serà possible gràcies a l’aprovació d’una proposta conjunta de les regidories de Territori i Política per a les Persones, amb la qual es vol aclarir a la Conselleria les qüestions plantejades en un escrit remes el passat mes de setembre de la Direcció General de Diversitat Funcional al voltant de l’acceptació de l’ús de la instal·lació.

Cal recordar que al conveni signat en 2007 per la aleshores Conselleria de Benestar Social, l’Ajuntament i Caixa Ontinyent per a la construcció de la residència per a persones amb discapacitat psíquica, l’actuació que ara pertoca és l’assumpció per la Conselleria de l’ús de l’immoble per a encarregar-se de gestionar el servei, sent Caixa Ontinyent l’ens que, mantenint la propietat de l’immoble, faça la cessió de l’ús a la Conselleria.

Des del Govern d’Ontinyent expliquen que els dubtes de la Conselleria giraven al voltant d’un apartat del conveni que tractava d’un possible dret de reversió. Aquesta condició ha estat considerada com a càrrega per part de la Conselleria, però davant la intenció del Govern d’Ontinyent de facilitar al màxim que es pose en marxa el centre, el Ple aprovarà hui que l’Ajuntament puga assumir les responsabilitats i obligacions atribuïbles a la Conselleria al voltant de la reserva de manteniment urbanístic dels anteriors propietaris dels terrenys.

Amb tot, i tal i com consta a la proposta que es presenta hui al ple, “el possible exercici de reversió dels terrenys no és, a efectes registrals, cap càrrega urbanística, sinó una condició respecte de la qual no s’han donat les circumstàncies ni s’ha produït cap petició per part dels cedents de la parcel·la”. Tenint en compte el temps que ha trascorregut des de la finalització de les obres de la residència, i el fet que el sentit de la reversió seria que els terrenys no es destinaren a la finalitat prevista, “es desincentiva qualsevol plantejament d’efectivitat d’esta condició”. Per tant, en l’hipotètic i últim cas que es puguera declarar vigent esta possibilitat de reversió, l’Ajuntament assumiria les càrregues econòmiques, segons s’aprova hui al Ple.

Des del Govern d’Ontinyent expliquen que “amb aquest últim tràmit tanquem totes les possibilitats, ja hem fet tot el que es podia fer per la nostra part per agilitzar la posada en marxa de la residència, i ara li pertoca a la Conselleria traure a concurs l’equipament i la gestió, cosa que no dubtem que va a fer perquè ha contemplat ambdues coses als seus pressupostos per a 2016”, explicaven.

L’acord que aprova hui el Ple contempla també que se sol·licite a la Conselleria d’Igualtat i Politiques Inclusives l’aplicació i desplegament del Conveni, “ateses les raons socials que han comportat esta actuació conjunta i que mereixen la seua posada en marxa immediata”; comunicar el text d’aquest escrit a Caixa Ontinyent perquè dóne la seua conformitat; i notificar aquest acord a la Conselleria, a la resta d’interessats i als cedents de la parcel·la, manifestant-se expressament per l’Ajuntament el manteniment de la reserva d’aprofitament urbanístic a favor de dits cedents.

Subir