31 de octubre de 2020 31/10/20

Ontinyent dota l’estany de Benarrai d’espècies de flora i fauna mediterrània

Ontinyent dota l’estany de Benarrai d’espècies de flora i fauna mediterrània  - (foto 1)

    L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a dotar l’estany de Benarrai de nous exemplars de flora i fauna mediterrània amb ajuda de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. En concret, tècnics del departament de Medi Ambient es van desplaçar al Centre de Producció de Plantes de la Conselleria en El Palmar per replegar fins a 120 exemplars de plantes de marjals mediterranis interiors, que han estat plantats als últims dies en la zona, en la que a més està previst prendre mesures de control biològic per limitar i controlar l’expansió de la boga que es va plantar inicialment.

    En concret, l’estany s’ha dotat de 40 plantes de lliri groc, 20 de Bova borda, 20 de Jonc i 20 de Mansega, plantes autòctones propies d'albuferes i estanys que es distribueixen per tot el mediterrani occidental, incloses les illes, i que dotaran la zona d’una nova imatge quan arribe l’època de floració. Les 4 espècies necessiten aigua de qualitat, sense contaminació. Viuen dins de l'aigua o a la vora i s’'han plantat amb macetes per poder controlar la seua expansió i evitar així la ocupació d'una superfície excessiva de la làmina d'aigua de l'estany.

    Per altra banda, està previst que aquest mes es retire l’exemplar de tortuga americana actualment existent a l’estany, una espècie exòtica que pot provocar problemes a l’ecosistema mediterrani, i al seu lloc fer una solta de tortugues ibèriques. La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, feia una crida “a no soltar espècies exòtiques en aquest espai que puguen perjudicar l’ecosistema que esta creant-se, i que a més d’agradable pot resultar molt educatiu”. Folgueras explicava que els nous exemplars de tortuga comptaran amb una nova pedra a la zona central de l’estany, ja que aquesta espècie d’amfibi acostuma a eixir de l’aigua a prendre el sol, “el que resultarà molt vistós per als visitants”, afegia.

    Subir