3 de marzo de 2021 3/3/21

Ontinyent distribueix 40.000 euros per a material didàctic i activitats complementàries

Ontinyent distribueix 40.000 euros per a material didàctic i activitats complementàries - (foto 1)

    L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint esta setmana a distribuir un total de 40.000 euros en ajudes per als centres escolars de la ciutat per a l’adquisició de material didàctic i la realització d’activitats complementàries. Les noves ajudes de Suport Socioeducatiu impulsades pel Govern d’Ontinyent es complementen amb el pla “Xarxa Llibres” del Consell, que garantirà la gratuïtat dels llibres de text a tots els alumnes que cursen l'educació obligatòria al territori valencià, i contemplen la reutilització d’estos materials per part dels beneficiaris, centres públics i concertats del municipi per al cicle d'Educació Infantil (des de 3 anys) fins als cicles de l'Educació obligatòria (Educació Primària i Educació Secundària (ESO).

    El coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, destacava que estes ajudes es destinen als centres “per compensar les desigualtats econòmiques i socials, impulsant l’ús racional dels recursos educatius i garantint a les famílies un estalvi econòmic important: cap persona deuria deixar d’estudiar per motius econòmics, les administracions han d’atendre els problemes reals dels ciutadans i ciutadanes, i per al Govern d'Ontinyent l'educació és vital per a poder construir una societat que siga capaç de crear riquesa i distribuir-la justament”, destacava.

    Les subvencions, de les que podran ser beneficiàries també les AMPES, contemplen ajudes per a material didàctic entenent-lo com aquell material imprès que determina el centre amb una funció bàsica pel desenvolupament del currículum, material que esdevé propietat del centre i podrà, si aquest ho determina, cedir en préstec o donar als alumnes (material-projecte, fotocòpies, contes...). Pel que fa a les activitats complementàries, seran les excursions i eixides culturals que determine el centre amb una funció bàsica pel desenvolupament del currículum.

    Jaime Peris destacava que estes ajudes “tenen en la seua mateixa concepció un canvi important en la cultura de cooperació i col•laboració entre totes les administracions públiques (la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments ), els Centres d'ensenyament públics i concertats, les AMPES, treballant junts per a donar respostes a les necessitats de la ciutadania. Per al Govern d'Ontinyent l'educació no és una despesa, és una inversió directament en les persones, en capital humà, en igualtat. Entenem que estes ajudes junt a la gratuïtat dels llibres de text de la Generalitat estem garantint que la universalització de l'educació siga realment efectiva entre totes i tots els alumnes que cursen l'educació obligatòria”, concloïa.

    Subir