elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent demana finançament a la FEMP i a INJUVE per a promoure l’ocupació juvenil

Ontinyent demana finançament a la FEMP i a INJUVE per a promoure l’ocupació juvenil

  La regidora de Joventut de l’ajuntament d’Ontinyent, Katherine Ushiña, ha sol·licitat mitjançant la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Institut de la Joventut (INJUVE), una ajuda econòmica per a finançar projectes i programes destinats a l’ocupació juvenil.

  Ushiña ha insistit en la importància de “reduir els desavantatges dels joves per accedir a un lloc de treball”, amb accions com les previstes amb esta subvenció que inclou
  activitats per a fomentar les oportunitats d’ocupació, autoocupació i iniciatives empresarials per als joves de entre 16 i 35 anys en el àmbit local, contant amb orientació professional, assessoria per als emprenedors i un pla de formació.

  El projecte, dotat de 12.000 euros, constarà de dos parts. Una primera constituïda per un taller que treballarà amb dinàmiques que faciliten el procés de empoderament o emancipació personal per a accedir a un treball, així com un Blog i una xarxa social interna que actuarà com a punt de encontre entre els joves treballadors i el emprenedors. Així mateix, les xerrades dels usuaris y usuàries del espai Coworking, que exposaran les seues experiències com a joves emprenedors en “El soterrani de les idees”, formaran la segona part del projecte.

  Com afirma la regidora de Joventut, “la desocupació i la precarietat juvenil en el món laboral son problemes estructurals de la nostra economia”, per això des d’aquesta regidoria es pretén “proporcionar una proposta formativa per a que les persones participants coneguen la situació del mercat laboral en l’actualitat, les principals ferramentes per a la cerca activa d’ocupació i el desenvolupament d’habilitats necessàries per a consolidar processos de emancipació, desenvolupament i creixement personal i col•lectiu”. Ushiña, a més, destaca que el important es treballar el empoderament i la participació juvenil per a “equilibrar una possible situació de desigualtat de forces” i eradicar el desavantatge que suposa ser jove per a trobar treball.

  Subir