elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent crea un espai web per fer accessible la documentació del nou hospital

Ontinyent crea un espai web per fer accessible la documentació del nou hospital

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha creat un nou espai a la seua web municipal, www.ontinyent.es, on tota la ciutadania podrà accedir a la documentació relativa al nou hospital. Així, el text íntegre del conveni que va a signar-se amb la Conselleria o l’informe sobre els terrenys i el seu annex estan a l’abast de qualsevol veí a través d’internet, en allò que el regidor de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, ha destacat com “una nova mostra de l’aposta d’aquest govern per la màxima transparència, una aposta en la que anem a incidir especialment en un tema tan sensible com és el del nou hospital”.

    Cal recordar que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es pronunciava fa uns dies per la parcel·la adjacent al dipòsit duaner (DAVA) com a millor ubicació per al nou Hospital d’Ontinyent. Sanchis exposava que “al marc d’aquesta aposta per la transparència, l’alcalde Jorge Rodríguez va presentar a les associacions veïnals i als portaveus dels grups municipals l’informe autonòmic sobre les parcel·les, així com la proposta de conveni amb la Generalitat. Ara, amb el suport del ple tant a la signatura del conveni com a la compra dels terrenys, s’obri un camí en el que encara resten molts passos per fer, però dels que volem fer partícips als veïns i veïnes”, destacava.

    Segons s’estableix al conveni que va a signar-se amb la Conselleria i que està accessible a la web municipal, l’Ajuntament ha de posar a disposició de la Generalitat els terrenys, modificar el PGOU en allò que siga necessari (els terrenys han de passar d’ús terciari a sanitari) i de facilitar l’accés als tècnics per a que realitzen els estudis geotècnics. A la Generalitat li correspon fer els ajustos necessaris a l’actual projecte i iniciar el procés de contractació i execució de l’obra.

    Joan Sanchis afegia que “des del primer moment el Govern d’Ontinyent ha incidit en què el tema l’afrontem amb il·lusió però amb la màxima cautela, perquè el procés va a ser llarg i els tràmits són complexos. Com deia l’alcalde al ple, aquest és un repte per a tota la ciutat i la corporació”, concloïa.

    Subir