1 de diciembre de 2020 1/12/20

Ontinyent contractarà 26 aturats durant 5 mesos i amb salaris de més de 1.000 euros

Ontinyent contractarà 26 aturats durant 5 mesos i amb salaris de més de 1.000 euros - (foto 1)

  El Govern d’Ontinyent aposta per la creació d’ocupació amb sous dignes. 26 llocs de treball durant 5 mesos a raó de 30 hores setmanals i més de 1.000 euros de salari, son les condicions per les que aposta el Govern d’Ontinyent per destinar els 150.300 euros que l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat cofinançaran a parts iguals dins del Pla d’Ocupació de les Administracions Públiques.

  El pla ha estat presentat pel regidor de Personal, Joan Sanchis, qui ha explicat que les bases establertes per la Diputació de València permeten contractes de 2 mesos i 20 hores setmanals, Però al Govern d’Ontinyent “tenim molt clar que la creació d’ocupació no pot anar aparellada en cap cas a la precarietat laboral, i per això tornem a apostar per una organització que permeta unes condicions dignes de treball i salari”, incidia.

  El Pla està adreçat, com indiquen les bases de la convocatòria, a menors de 25 anys, majors de 45 i parats de llarga duració, que seran seleccionats a través del SERVEF als propers mesos. Estos treballadors duran a terme diverses actuacions en l’àmbit municipal des de finals de setembre o principis d’octubre. Els beneficiaris, que hauran d’estar inscrits com a demandats de treball al SERVEF des d’abans del 1 de juny i no estar rebent cap pensió per desocupació, hauran de tenir un perfil ajustat a les diferents actuacions que s’han previst.

  D’aquesta manera, Sanchis explicava que un dels llocs serà per a un enginyer tècnic industrial i altre per a un arquitecte superior per a l’Oficina Tècnica, “per aprofitar aquest inici de legislatura per redactar projectes que ens puguen permetre optar a subvencions per fer actuacions de les que tenim previst incloure al Pla Estratègic de Ciutat”, avançava. Per altra banda, es contractarà 4 auxiliars administratius que permeten millorar l’atenció als serveis socials, ampliar l’horari de la biblioteca i reforçar l’àrea administrativa municipal.

  També es contractarà un monitor/dinamitzador per ajudar a la preparació d’activitats i campanyes com ara “Ontinyent al Carrer” o “Ontinyent Il·lusiona”, i dues brigades: una de Serveis Municipals, amb 2 oficials pintors i 13 oficials d’obra per fer tasques de manteniment urbà i eliminació de barreres arquitectòniques al barri de Sant Rafel (una de les propostes plantejades pels veïns a “Ontinyent Participa”); i per altra banda una brigada forestal amb 1 oficial d’obra i capataç forestal i 2 operaris forestals, que faran tasques de selvicultura i regeneració a les serres del terme, “mostrant una volta més el compromís d’aquest govern amb el medi ambient”, destacava el regidor de personal.

  Joan Sanchis apuntava per últim que aquest pla és complementari amb altres accions per la creació directa de llocs de treball que estan emprenent enguany a Ontinyent, com ara el taller “Ontinyent, Turisme i Sostenibilitat” que ha finalitzat ara i que ha permès contractar 36 persones durant 6 mesos; el taller d’ocupació per adequar l’esplanada de Tortosa i Delgado, que permetrà contractar en novembre a altres 30 persones; o els programes Encorp i Salari Jove que estan posant-se en marxa i que serviran per ocupar a altres 5 persones.

  Subir