elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent consolida l’estructura de la Casa de Cultura amb 20.000 euros del superàvit

Ontinyent consolida l’estructura de la Casa de Cultura amb 20.000 euros del superàvit - (foto 1)
  • El Govern empren les obres de sosteniment de l'edifici davant la manca d'ajudes del Consell i la Diputació

  • Rebeca Torró destaca la importància de destinar el superàvit “a les persones i el patrimoni enlloc de als bancs com pretenien alguns”

L’edifici de la Casa de Cultura d’Ontinyent, al Palau dels Barons de Santa Bàrbara (datat a l’any 1750), està sent sotmès a diversos treballs de consolidació estructural per un import de 20.000 euros. Aquestes obres, per a les quals s'havien demanat ajudes tant a la Generalitat com a la Diputació, s'han hagut de finançar finalment amb part del superàvit de l'any passat.

Les actuacions, que es desenvolupen durant els mesos de novembre i desembre, permetran eliminar dos apuntalaments a l’interior de l’edifici i recuperar dos despatxos de treballadors del Departament de Cultura, que havien hagut d’estar traslladats a la primera planta davant la precària situació en que es trobava l’indret on es trobaven a la planta baixa.

La Coordinadora de l’Àrea de Territori, Rebeca Torró, visitava aquest matí unes obres de les que destacava que “a l’igual que altres obres que estem fent amb els diners obtinguts de la bona gestió econòmica feta en 2012, anem a destinar a generar ocupació i al mateix temps recuperar patrimoni de la ciutat, enlloc de destinar-los als bancs com pretenien altres”, assenyalava Torró.

La regidora explicava que “el que voldríem seria poder fer una rehabilitació integral tant d’aquest edifici com el del Palau dels Maians, també del SXVIII, però el cost seria de quasi 3’5 milions d’euros, una quantitat inassumible per a l’Ajuntament sense l'ajuda de la Generalitat o la Diputació”. Amb tot, afegia que des del Govern d’Ontinyent “no anem a deixar caure el nostre patrimoni i per això anem a fer actuacions com aquesta, al nostre abast gràcies al superàvit obtingut amb una gestió responsable dels diners públics”, recalcava Torró, qui lamentava que el PP haja denunciat als tribunals que l'Ajuntament destine el superàvit a generar treball i no als bancs.

Subir