elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent fa confluir a la comunitat educativa en una I Setmana Pedagògica amb 14 activitats

Ontinyent fa confluir a la comunitat educativa en una I Setmana Pedagògica amb 14 activitats
    MÁS FOTOS
    Ontinyent fa confluir a la comunitat educativa en una I Setmana Pedagògica amb 14 activitats  - (foto 2)
    Ontinyent fa confluir a la comunitat educativa en una I Setmana Pedagògica amb 14 activitats  - (foto 3)

    L’Ajuntament d’Ontinyent farà confluir del 20 al 29 d’abril a la comunitat educativa local en una I Setmana Pedagògica que inclourà un total de 14 activitats. La programació ha estat coordinada per la regidoria d’Educació, unint diverses fires, mostres i jornades baix un mateix paraigües a partir d’una idea nascuda del Consell Educatiu, amb l’objectiu, destacava el regidor d’Educació, Óscar Borrell, “de fer d’Ontinyent un epicentre de la formació dels mestres, per afavorir una educació potent i de qualitat per als xiquets i xiquetes de la ciutat”, manifestava.

    Borrell explicava que les activitats, en les que l’Ajuntament ha estat treballant amb diferents entitats com la Fundació Campus Ontinyent, el CEFIRE, l’Escola de Pares i Mares o la Universitat de València, començaran dimecres 20 d’abril amb la I Mostra d’Innovació-Educació-Centres d’Ontinyent, a les 18:00 hores al Campus Universitari. Allí es desenvoluparà aquest “projecte pilot” pel qual 15 escoletes, col·legis i instituts de la ciutat presenten els seus projectes innovadors en matèria educativa en una sèrie de panells que s’exposaran a l’edifici universitari, amb presència de docents de cada centre per donar detalls i cooperar amb tota la comunitat educativa.

    En el matí de dijous 21 d’abril tindrà lloc al poliesportiu la III trobada de Colpbol d’Escoles d’Ontinyent, de la que donava detalls Mariate Micó, integrant del grup de mestres d’educació física dels col·legis de la ciutat que ve organitzant esta activitat a la que enguany col·laboren l’Ajuntament i la facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Micó explicava que enguany es comptarà amb la participació de 400 alumnes de 5é i 6é de primària, als que es presentarà aquesta modalitat esportiva mixta de caràcter integrador i igualitari. El mateix dijous a les 18:00 hores l’IES Jaume I acull una conferència inclosa a les XVI Jornades Educatives que organitza el CEFIRE, amb la conferència “Deja de enseñarme, déjame aprender” del mestre Manel Rives.

    Divendres 22 serà torn per a la II Fira de l’Estudiant que organitza l’Ajuntament, que tindrà lloc al llarg de tot el dia a la Plaça de la Concepció, i que reprèn el plantejament de l’edició de 2015, tot dividint la programació en dues parts: un matí més enfocat a l’alumnat de la comarca, i una vesprada més lúdica. La tècnica d’educació, Emilia Tortosa, explicava que es tracta d’una fira que té com a epicentre la Formació Professional, a la que es tracta de donar impuls traient al carrer mostres dels treballs en robòtica, informàtica o educació artística dels diferents instituts de FP d’Ontinyent, comptant-se també amb la participació de l’Institut d’Albaida i altres instituts i alumnes de la comarca, així com de diferents universitats i entitats externes. Hi haurà actuacions musicals com les del Ballet Masters o Ad Libitum, l’alumant del Centre El Rogle oferirà una degustació, hi haurà una jornada de dret laboral, una d’introducció al Programa de Garantia Juvenil, i l’IES l’Estació organitzarà també una exposició al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

    Dilluns 25 d’abril el protagonisme serà per la Universitat de València, primerament a les 12:00 hores amb una taula rodona sobre l’educació de 2 anys inclosa a la III Setmana d’activitats complementàries de la Facultat de Magisteri. José Cantó, que moderarà la taula, explicava que l’acte estarà presentat per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i que comptarà amb la participació del Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler; la directora del CEIP Bonavista, Patrícia Folgueras; Vicent Gràcia, del grup Xucurruc de mestres d’infantil; i Lourdes Espí, de l’IES Josep Segrelles. Ja de vesprada, a les 20:00, el Conseller d’Hisenda, Vicent Soler, lliurarà al Centre Cultural Caixa Ontinyent el Premi Juan José Renau d’Investigació.

    La programació de la III Setmana d’activitats complementàries es reprendrà a l’endemà, dimarts 26, amb la conferència “De la universitat de Harvard al Campus d’Ontinyent”, a les 11:00 hores; dia al qual també es reprendran les XVI Jornades Educatives amb la conferència “L’Educació com a oportunitat”, del professor Juanfra Álvarez, a les 18:00 hores a l’IES Jaume I. Més tard, a les 19:00 hores, començarà la conferència que servirà de colofó a la primera per de l’Escola de Pares i Mares impulsada des de l’Ajuntament, que tindrà lloc al Teatre Echegaray a càrrec del pedagog José María Toro, i que versarà sobre “Educar con co-razón”, enfocada a professorat, pares i mares, i persones interessades en el creixement personal.

    Dimecres 27 serà el torn per a les VIII Jornades d’Història de l’Educació Valenciana que es desenvoluparan també al Campus Universitari, i que seran inaugurades a les 11:00 per l’alcalde, Jorge Rodríguez; el Vicerector de la UV Jorge Hermosilla i el catedràtic de la UV Alejandro Mayordomo, que donaran pas a la conferència “Política educativa de la II República”. Ja de vesprada, a les 18:00, hi haurà una nova conferència sobre “Mestres i renovació pedagògica”, i dijous 28 es reprendran les jornades amb dues noves conferències: a les 11:00 una sobre “Iniciatives d’extensió i modernització”; i una a les 18:00 sobre “l’Educació a la Vall d’Albaida”. Finalment, divendres 29 d’abril conclourà la Setmana Pedagògica amb una nova activitat de la III Setmana d’Activitats complementàries de la Facultat de Magisteri, que inclourà la participació del CEIP Lluis Vives i l’actuació en directe del músic Dani Miquel.

    Óscar Borrell recordava que el nom de “Setmana pedagògica” ja va ser emprat a Ontinyent en 1934, durant la II República, “un moment al qual Ontinyent va ser epicentre de la formació dels mestres, un epicentre que volem tornar a ser amb estes activitats organitzades sobretot de cara a formar als mestres i als futurs educadors que es troben ara estudiant Magisteri, però també per fer un nou pas en la realització d’activitats conjuntes i coordinades, tal com ens proposava el Consell Educatiu de Ciutat”, concloïa.

    Subir