elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

“Ontinyent en Concert” fa vibrar 4500 espectadors de totes les edats amb “Ochenteando” i el Meruts Festival

“Ontinyent en Concert” fa vibrar 4500 espectadors de totes les edats amb “Ochenteando” i el Meruts Festival - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  “Ontinyent en Concert” fa vibrar 4500 espectadors de totes les edats amb “Ochenteando” i el Meruts Festival - (foto 2)
  “Ontinyent en Concert” fa vibrar 4500 espectadors de totes les edats amb “Ochenteando” i el Meruts Festival - (foto 3)
  “Ontinyent en Concert” fa vibrar 4500 espectadors de totes les edats amb “Ochenteando” i el Meruts Festival - (foto 4)
  “Ontinyent en Concert” fa vibrar 4500 espectadors de totes les edats amb “Ochenteando” i el Meruts Festival - (foto 5)
  “Ontinyent en Concert” fa vibrar 4500 espectadors de totes les edats amb “Ochenteando” i el Meruts Festival - (foto 6)

  Tant el públic més jove com el que supera ja els 40 anys van tenir anit una oferta musical pensada per a ells anit a Ontinyent. Prop de 3000 espectadors ompliren de gom a gom la Glorieta per assistir a l’espectacle “Ochenteando” i altres 1500 de diverses comarques es van reunir a l’estadi El Clariano per acudir al “Meruts Festival”, totes dues activitats incloses a la programació de “Ontinyent en Concert” que impulsa l’Ajuntament per complementar els actes de les festes de Moros i Cristians.

  “Ochenteando”, amb entrada gratuïta, servia per retre homenatge al desaparegut empresari ontinyentí Luis Martínez, qui va tenir en aquesta actuació un dels seus últims projectes. Així, es va projectar un video amb imatges de Martínez, i la periodista Iolanda Ibarra va llegir un text biogràfic elaborat pel també periodista Josep Antóni Mollà que repassava els molts artistes de renom que han actuat en Ontinyent gràcies a Martínez. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, també se va sumar a les paraules de record per a Luis Martínez, del qui va posar de relleu “el gran treball que va fer per l’oci nocturn i la música en directe a Ontinyent, va ser una figura clau per a l’organització d’infinitat d’espectacles i activitats i aquest concert és un bon homenatge per a ell”, destacava.

  A l’escenari habilitat anit a la Glorieta van passar músics de referència del panorama pop-rock espanyol dels 80 com el cantant de “Los Rebeldes”, Carlos Segarra; el líder de “Danza Invisible” Javier Ojeda; així com la banda de “La Guardia” al complet amb el seu líder Manuel España. Tots tres van repassar alguns dels seus grans èxits com “Mil calles llevan hacia tí”, “Mediterraneo” o “Sabor de amor”, per a tancar la vetllada amb la interpretació conjunta de “Cuando brille el sol”, amb la que els “vells rockers” s’en van emportar una gran ovació.

  I si el públic de l’època de “La movida” vibrava en la Glorieta, la generació d’internet i les xarxes socials feia el propi en El Clariano, amb la celebració del X aniversari del Meruts Festival que organitzava l’Assemblea de Joves Meruts amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Consell Local de la Joventut i la Diputació de València. Després d’una matinal de tallers al parc del Mestre Ferrero, el festival obria les portes de vesprada a les 19:00 hores, per donar pas posteriorment a les actuacions dels grups “Auxili” i “Karma” (Ontinyent), els “Smoking Souls” (Pego), “El Diluvi” (Castalla), “Sva-Ters” (Alcàsser) i “Funkiwis” (València), que van donar mostra del bon fer dels joves músics valencians, fent gaudir al públic d’estils musicals molt diversos, com ara rock, ska o reggae.

  La programació de “Ontinyent en Concert” es repren hui dimecres amb el plat fort que suposarà serà l’actuació del grup “Amaral” a partir de les 23:00 hores a l’estadi El Clariano amb la seua gira “Nocturnal”. Una jornada en la qual també hi ha activitats per als més menuts, amb l’espectacle infantil “Diverpeques”, i per als més grans, amb l’espectacle “The Show”, tots dos a la Glorieta; reprenent-se els següents dies amb les actuacions de diverses orquestres i “dee-jays”. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha posat de relleu l’aposta realitzada “per una oferta variada on tothom puga trobar un espectacle del seu gust”, destacaven.

  Subir