5 de marzo de 2021 5/3/21

Ontinyent combina història i espectacle en una multitudinària inauguració de la seua Fira més completa

Ontinyent combina història i espectacle en una multitudinària inauguració de la seua Fira més completa - (foto 1)
  • La lectura del Privilegi Reial d’Alfons el Magnànim de 1418 i una cercavila obrin un intens cap de setmana amb atraccions mecàniques, gastronomia, artesania, comerç i Firauto

  • Jorge Rodríguez anima a la ciutadania de La Vall d'Albaida i comarques veïnes a gaudir d'una Fira per a tots tipus de públic i amb implicació de tots els sectors

MÁS FOTOS
Ontinyent combina història i espectacle en una multitudinària inauguració de la seua Fira més completa - (foto 2)
Ontinyent combina història i espectacle en una multitudinària inauguració de la seua Fira més completa - (foto 3)
Ontinyent combina història i espectacle en una multitudinària inauguració de la seua Fira més completa - (foto 4)
Ontinyent combina història i espectacle en una multitudinària inauguració de la seua Fira més completa - (foto 5)
Ontinyent combina història i espectacle en una multitudinària inauguració de la seua Fira més completa - (foto 6)

Història i espectacle es combinaven hui al multitudinari acte inaugural de l’edició del 601 aniversari de la Fira d’Ontinyent. La lectura per part de l’actriu Andrea Nàcher del Privilegi Reial atorgat a la ciutat pel rei Alfons el Magnànim en 1418 donava pas a una colorista cercavila a la qual participaven el grup musical “Los Artistas del Gremio” i les escoles de dança de la ciutat Masters i Ópera, que recorria el recinte firal i els carrers que l’envolten.

A la seua intervenció a l’acte, l’alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, incidia en el valor de la lectura del privilegi reial, “perquè les identitats dels pobles estan basades en relats històrics que, com el del Privilegi Reial de la Fira d’Ontinyent mereixen ser coneguts i valorats", manifestava. El primer edil animava a la ciutadania de La Vall d'Albaida i comarques veïnes a gaudir d'una Fira plantejada per a tots tipus de públic i amb implicació de tots els sectors, en l’edició més completa que es recorda.

Així, veïns i visitants podran gaudir de fins a 40 atraccions mecàniques, 200 llocs de gastronomia i artesania, i una zona dedicada al comerç local; però també tindran al seu abast els 500 vehicles que es mostraran a la fira d’automoció “Firauto”, alguns d’ells amb descomptes especials de més de 3.000 euros; una carpa gegant on hi haurà música en directe amb 8 concerts i espectacles musicals; l'espai “Ontifira" on diversos establiments l’hosteleria local oferirà mostres de la seua restauració amb especial atenció als productes autòctons; o la novetat d’una “Fira Jove” amb tallers, jocs online i de taula.

Dins la Fira, a més a més, es faran tasts d’aigua dins la campanya “Aigua d’Ontinyent, per a beure, per a viure”, impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent i Egevasa; comptarà amb un “Punt Violeta” contra les agressions sexistes disposat per la regidoria d'Igualtat; i dilluns pel matí, per primera volta, la Fira atendrà les necessitats de les persones amb trastorns d’espectre autista o a qui els moleste el soroll amb una jornada sense soroll.

Una fira que, recordava l’alcalde, “ha remodelat la seua imatge i ampliat el seu contingut gràcies a la implicació de molta gent que ha entès que aquest és un projecte de ciutat”. Un cap de setmana ple d’experiències i novetats a l’abast de totes i tots a Ontinyent.

Subir