26 de enero de 2021 26/1/21

Ontinyent avança la recol·lecció dels 50.000 quilos de “Melo d’Or” previstos per a enguany

Ontinyent avança la recol·lecció dels 50.000 quilos de “Melo d’Or” previstos per a enguany - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Ontinyent avança la recol·lecció dels 50.000 quilos de “Melo d’Or” previstos per a enguany - (foto 2)

  Alguns dels productors ja han collit els primers exemplars de “Meló d’Or” d’Ontinyent, que aquest cap de setmana eixiran a la venda, avançant al voltant de 15 dies respecte a altres temporades la recol·lecció dels 50.000 quilos previstos per a enguany. La regidora d’agricultura de l’Ajuntament, Sayo Gandia, ha anunciat que el consistori va a realitzar des d’ara una sèrie d’accions promocionals del producte als restaurants de la costa, i que durant les festes de Moros i Cristians es distribuirà granissat i pastissos de Meló d’Or als visitants que es passen pel punt d’informació turística que disposarà el consistori a la Plaça de la Concepció.

  La també regidora de Turisme explicava que “pensem que la difusió dels nostres productes pot lligar-se a la promoció turística, és una línia en la que volem aprofundir i que enguany encetarem difonent aquest producte, el nostre Meló d’Or, en una campanya que si no hi ha problemes d’última hora va a ser molt bona”. De fet, un dels productors Rafel Francés, explicava que als últims mesos “ha plogut quan feia falta i ara està fent calor quan és necessari, i si no passa res anem a tenir 50.000 quilos de melons de molt bona qualitat i amb un excel·lent sabor”.

  Francés recordava que el Meló d’Or “és un producte de secà marcadament artesanal, que aposta per la qualitat front la quantitat, i que per a permetre als agricultors continuar amb esta tasca ha de tenir uns preus justos”. Açò fa que es tinga molta cura de la distribució del producte, per part de la Cooperativa Vinícola Onteniense, des d’on la gerent Isabel del Castillo explicava que a més de la costa, on s’incidirà especialment a la comarca de La Marina, també s’han iniciat contactes per tornar a dur el meló al Mercat Central i el del Cabanyal de València, i que va a disposar-se la possibilitat d’encarregar melons a través de la web de la Cooperativa.

  A més a més s’està treballant en la creació d’una web pròpia del Meló d’Or, una empresa de sucs està fent proves de cara a treballar amb el producte, i va a oferir-se la possibilitat als interessats de fer un seguiment de la producció del meló de cara a properes edicions. Del Castillo, que tenia paraules d’agraïment per a l’assessorament en la producció del professor Josep Armengol del Departament d’Ecosistemes Agroforestals de la UPV, ha explicat també que en breu van a dur-se unes caixes de meló a França per part d’un exportador local, per tal d’avaluar l’acceptació del producte i la possibilitat d’expandir la distribució del producte al país gal, tot i que en principi a xicoteta escala.

  Sayo Gandia recordava en aquest sentit que “ara per ara el problema que tenim és el temps, perquè entre que es cull i es posa la venda hem de fer tota esta tasca en un marge de poques setmanes. L’oferta, com que és un producte artesanal, és limitada, i tampoc no es compta amb massa espai per emmagatzemar una bona producció com la que esperem tenir enguany”. La regidora avançava que a les accions de promoció del meló anunciades “es poden afegir altres com una ‘Festa del Meló’ en la que estem treballant, la programació no està tancada i anem a treballar de valent a les properes setmanes per posar en valor aquest producte ontinyentí d’alta qualitat”, destacava.

  Subir