elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ontinyent aprova l’última tanda de Plans Parcials en sòl urbanitzable

    El plenari d’Ontinyent aprovava esta setmana l’última tanda de Plans Parcials en sòl urbanitzable i finalitza l’ordenació de 9 milions de m2 al disseminat, que obri la porta a que construccions que tenen irregularitat en estos terrenys puguen ja regularitzar-se, d’acord sempre amb els Plans Parcials aprovats. Es tracta dels plans dels sectors SD 8, 9, 19, 25, 26 i 27 de sòl urbanitzable residencial extensiu del disseminat, un últim “pack” amb el que la regidora de Territori, Rebeca Torró, destacava que “es conclou un llarg procés que ha inclòs tot un seguit exposicions publiques i reunions explicatives, tot dins de l’aposta del Govern d’Ontinyent per la máxima transparencia en tots els aspectes de la gestió” destacava.

    Els plans parcials d’ordenació del territori regulen el sol urbanitzable i són la via per donar resposta a la problemàtica de les casetes del disseminat. Aquestos plans cobreixen 4’5 milions de metres quadrats ja aprovats en una primera fase i altres 4’5 milions en esta segona i última, tot en sol urbanitzable.

    Per altra banda, la regidora ha avançat que, pel que fa al sol no urbanitzable, queda pendent l’aprovació del Pla de Minimització de l’Impacte Territorial en sòl no urbanitzable, un pla que, avançava, “s’aprovarà en esta legislatura, tot i que l’aprovació definitiva dependrà de la Conselleria”.

    Rebeca Torró incidia en què “com sempre hem dit, les solucions a estes qüestions sempre han d’estar d’acord amb la legalitat, i per això des del primer dia hem estat treballant al respecte amb la Conselleria, que té l’última paraula per permetre’ns donar solució a un problema que s’arrastra des de fa molts anys”. Torró destacava en aquest sentit que “esperem tenir en breu bones notícies per part de l’ens autonòmic, i en qualsevol cas anem a seguir treballant fins a l’últim dia, com venim fent des del primer, per atendre i buscar solucions a la problemàtica de les casetes”, destacava.

    Subir